Една от безспорните легенди на киното въобще е Кристофър Плъмър. Само между 80-ия и 90-ия си рожден ден канадският актьор участва в около 25 филма! Не сме сигурни, че някой въобще е възможно да бие този рекорд. Най-скоро го гледахме във „Вади ножовете“ и се радваме, че продължава да работи, а сега имаме шанс да го видим и в поредицата „Departure“ на стрийминг платформата Peacock.

В основата на сюжета е залегнал атентат в самолет (малко „закъсняла“ тема) и мистериозната реалност около разгадаването на причините за всичко, което се случва във въздуха. Заедно с опитния следовател, изигран от Плъмър, работи енергична мацка, в чиято роля е Арчи Панджаби (добре позната ни от „Добрата съпруга“).

За да добиете по-сериозна представа какво може да очакваме – ето трейлър:

Както коментират колеги отвъд Океана, „Departure“ изглежда като тайнствен сюжет със сериозни елементи на конспиративен трилър. В един момент дори започват да зреят подозрения, че правителствени сили работят против самото разследване, отново по неизвестни причини. Създател на тази поредица от шест епизода е Винс Шиао („Aftermath“, „Ransom“), като резултатът вече е бил представен на публиката във Великобритания миналото лято. Ето как го рекламират неговите автори:

Пътнически самолет полет 716 внезапно изчезва; разследването на мистериозния случай е поето от изключително опитната и умна следователка Кендра Мали и нейния ментор Хауърд Лоусън. Истината трябва да бъде разкрита, за да се предотврати повторен инцидент, но двамата трябва да се справят и със сили, които се опитват да им пречат с всякакви възможни средства.

В „Departure“ участват още Крис Холдън-Райд („Umbrella Academy“), Ребека Лидиард („Run This Town“), Тамара Дуарте („Longmire“), Марк Рендал („Versailles“), Питър Менса („Midnight, Texas“) и Саша Ройс („Suits“). И колкото повече екранно време предоставят на Кристофър Плъмър, толкова по-добре!

Премиерата е по Peacock, на 17 септември 2020.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *