Седим с притаен дъх и стискаме палци, защото все повече се приближаваме към заветния миг, в който (надяваме се) ще се завърнем в киносалоните и не искаме по никакъв начин да се урочасаме. Ако всичко е наред и дружните ни позитивни усилия наистина повлияят на вселената, по всяка вероятност в края на месеца ще влезем в любимия салон ударно – с „Tenet” на Кристофър Нолан .

Очакваме филма отдавна и се вълнуваме за него, както за всеки нов проект, носещ режисьорския подпис на Нолан. Това, че световните обстоятелства направиха така, че на раменете на „Tenet” едва ли не беше поставена съдбата на боксофиса за цялата година и премиерната дата се местеше отново и отново, просто направи чакането по-стресиращо. Сега, когато наистина остават броени дни до дебюта му в кината, дори и студиото знае, че от повече реклами и кадри няма нужда, а просто ни се напомня, че филмът идва. В телевизионния спот, който можете да видите по-надолу, няма нови кадри, той е само за напомняне, за да разбуди вълнението ни и да ни подготви за отиването на кино, защото, както обикновено, филм на Нолан трябва да се гледа на кино и рекламата също държи да наблегне на това.

https://www.youtube.com/watch?v=dXd0eyrLS-A

Нямаме абсолютно никаква нужда някой да ни убеждава в това, защо трябва да се гледа този филм – със сигурност няма да го пропуснем. Въпреки това, тъй като премиерната дата е вече пред очите ни, започва и медийната кампания, която Нолан и актьорите му ще поемат, за да промотират филма. Най-интересното, което прочетохме до сега е, че почти всички ефекти са снимани практически – продукцията например е закупила истински Боинг 747, който Нолан да може да взриви пред камерите. Според монтажиста Дженифър Лейм филмът има около 300 кадъра, съдържащи специални компютърно-генерирани ефекти, което е горе долу колкото романтичните комедии. За сравнение, в „Отмъстителите: Краят“ е имало 2000 кадъра с ефекти, в „Генезис“ – 500, в „Batman Begins“ – 620. Имайки предвид колко страхотно изглежда например известната сцена от „Генезис“ с въртящия се коридор, която също е снимана практически, сме сигурни, че и „Tenet” ще изглежда повече от страхотно.

Припомняме, че сюжетът на „Tenet” продължава общо взето да се пази тайна,  но знаем, че става дума не за пътуване във времето, а „обръщане“ на времето. Джон Дейвид Уошингтън е дълбоко потопен в сенчестия свят на световния шпионаж и ще се бори за оцеляването на човечеството. В останалите роли във филма ще видим Робърт Патинсън, Елизабет Дебики, Арън Тейлър-Джонсън, Клеменс Поези, Майкъл Кейн и Кенет Брана.

За финал ще ви предложим и още едно промоционално видео, което е специално за Китай, един от най-големите световни кино-пазари. Предупреждаваме, че в него има една идея повече информация за сюжета, отколкото бихме искали, така че ако предпочитате да влезете без никакви спойлъри в киното, по-добре го пропуснете. Ще кажем само, че рекламата започва със специално послание от Кристофър Нолан и включва кадри от предишните му филми, затова е толкова дълга, няма минута и половина нови кадри, обещаваме.

Премиерната дата за България е 28 август. Ще се видим в салона!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Като гледам тези внушителни (но сега тъжни) внушителни, многохилядни кина от безвъзвратно отминала епоха, незнам какво да мисля. Всичко рано или късно се променя …

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-2552906/A-flick-Hollywoods-Golden-Age-Inside-Americas-gloriously-ornate-cinema-1930s-theatres.html

    I do miss the fucking experience, I want this to be a fucking great movie, but how many people can provide that experience, really ?
    Can a Nolan movie or a Tom Cruise Mission Impossible 7 bring back the Golden Age from the 30’s ?
    There are bigger forces at play – regardless of how we may feel about it –