Постепенната трансформация на творческите потоци в киното продължава, вероятно активизирана и от пандемичната атмосфера, която скова света на киното за няколко месеца. След като станахме свидетели на доста добро начало на сътрудничество между Мартин Скорсезе и Netflix, сега е време легендарният режисьор да обърне внимание и на Apple.

Deadline споделят, че компанията на Скорсезе – Sikelia Productions, е подписала договор за продуциране и режисиране на нови негови проекти за Apple, при това в рамките на няколко години. Това става ясно след като беше обявено, че именно Apple купуват правата за разпространение „Killers of the Flower Moon“ с участието на Леонардо ДиКаприо. И Скорсезе, и прочутият актьор нямат нищо против да си гарантират възможност за творческа работа и сериозни доходи, така че едни допълнителни 160 милиона долара не са никак за пренебрегване.=

Дълго коментираният и очакван нов филм на ДиКаприо и Скорсезе все още очаква съдбата си – снимачният период (евентуално) ще стартира през февруари. Всеизвестно е, че особено в последните години Скорсезе все по-трудно намира студия, които да имат желание да финансират традиционните драматични филми, на които той е виртуозен майстор. Именно това е една от причините стрийминг платформите да се издигнат толкова високо в очите му – защото са гъвкави и са наясно как могат да привлекат едновременно творческия капитал, и публиката към своите услуги. Както обръщат внимание и колегите отвъд Океана, на Apple TV+ им е нужен наистина огромен хит, за да могат да се състезават адекватно с Disney+ и особено с Netflix в битката за абонати.

Благодарение на тази сделка с Apple, на Скорсезе сега няма да му предстои да търси пари за следващ проект, а директно ще може да започне работа по него. Остава да узнаем какъв би бил той – и да се надяваме, че скоро ще започнат снимките на „Killers Of The Flower Moon“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *