Гарт Дейвис ще бъде режисьор на „Трон 3“

от на 2020-08-11
 

Може би най-сетне нещата навлизат в следваща фаза на развитие?! Преди около пет години Disney се бяха отказали от „Трон“, после се намеси Джаред Лето, а миналия месец се появиха ъпдейти по плановете му за трета част на култовата история, отново в партньорство с „Daft Punk“. Според Deadline вече има избран режисьор, който да реализира заветния нов „Трон“ филм, с участието на Лето – и това е Гарт Дейвис. Да, това е същият юнак, който режисира няколко епизода от „Top of the Lake“ на Джейн Кемпиън, дебютира с номинирания за шест награди Оскар „Lion“, режисирайки Дев Пател и Никол Кидман, и после направи „Mary Magdalene“ с Руни Мара и Хоакин Финикс.

Все още няма подробности около сюжета на новия филм; по сценария Джеси Уигутоу („It Runs in the Family“). Очевидно Дейвис за първи път ще се сблъска с трудностите около организацията на високобюджетна продукция, с потенциал за блокбастър – ще ни бъде интересно дали ще успее да „пребори“ трудностите около творческия процес, свързан с много допълнителни условности.

Очевидно Лето има идея как би могла да се продължи сюжетната линия и продължава да е част от творческия екип на бъдещия филм; дори медиите в Щатите твърдят, че е имало туит, пуснат от актьора и впоследствие изтрит, в който се споменава заглавието на новата част – „Tron: Ares“. Ето какво фигурира в момента в профила на Лето:

Членовете на нашия Операционен екип сме сериозни фенове, най-вече на култовия оригинал от 80-те, и очакваме с нарастващо напрежение и сериозно нетърпение развитието по трета част на „Трон“ в някаква посока – изборът на режисьор дава известна сигурност, че нещата може и да се случат… Таим надежди, че и част от актьорите на „Tron: Заветът“ ще имат възможност да се „завърнат“ в роли (като Оливия Уайлд и Гарет Хедлънд например). И се подписваме с две ръце под всеобщия призив „Daft Punk“ отново (и наистина) да са отговорни за саундтрака – просто защото това е за-дъл-жи-тел-но!

Междувременно стана ясно, че Disney са се отказали да правят сериалче „Tron“ по Disney+, което само може да означава сериозно внимание върху плановете за филм. А дано! Очакваме още ъпдейти.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2020-08-11 at 15:38

  Не бе, по либерално ще е да разкарат Дафт Пънк и да сложат някоя негърска музика….
  И без това напоследък само това правят.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-08-11 at 16:09

  Първият е остарял лошо, а вторият беше остарял лошо още с излизането си покрай ужасния дигитален Джеф Бриджис… та дано няма трети. Score-ът на DP e смазващ обаче, hands down. :)

  Отговор

 • Фен
  2020-08-11 at 18:30

  Първият не е мръднал, а като теми е топ.
  Вторият е чудно забавление и отново кърти визуално, при все дигиталния Бриджис.
  Дано има трети!

  Отговор

 • heinrich
  2020-08-12 at 09:06

  Войната на поколенията. Да има или да няма :) Големия въпрос предстои. Според мен ще има, но очакванията ще ми бъдат слаби, защото и филма за огромно съжаления ще е слаб.
  Първия си остава актуален и до днес… Втория както казва Узимакито ми е меееехх… въпреки визуалното и звуково пиршество.

  Отговор

 • Иван
  2020-08-12 at 10:13

  Поредния празен филм!

  Отговор

 • Rick Dalton
  2020-08-12 at 21:02

  Леле не знаех, че Явор Бахаров се е захванал с режисура. И то с такава голяма холивудска продукция. Дано се справи добре.

  Отговор

Коментирайте