Amazon са купили правата да направят биографичен филм за иконичния кънтри певец Мърл Хагард, в чиято роля преговаря да влезе големият ни любимец Сам Рокуел. Въпреки че повечето от нас не са кой знае колко в час с кънтри музиката, трудно можем да подминем такава новина, имайки предвид, че страшно много харесваме Рокуел, а по всяка вероятност (ако сделката се осъществи) той ще изпълнява всички песни.

В основата на ще бъдат мемоарите на Хагард „Sing Me Back Home”, а сценарият ще бъде адаптиран от режисьора Робин Бизел в колаборация с вдовицата на изпълнителя – Тереза Хагард. Бизел и Сам Рокуел вече са работили заедно по миналогодишният „The Best Of Enemies” – филмът не беше нещо особено впечатляващо, но все пак успя да ни достави поредната много силна роля на Рокуел. Освен, че ни показва, че двамата работят добре заедно, предишният им съвместен проект също разказваше интересна и ангажираща истинска история, така че всичко дотук ни звучи като добър знак.

От това, което научаваме покрай този проект, изглежда, че историята на Мърл Хагард наистина си струва да бъде разказана. Той е имал доста трудно детство, след като изгубва баща си на крехка възраст. Започва да бяга от училище и да краде коли, а впоследствие го затварят в множество поправителни институции за малолетни, от които не спира да бяга. Накрая се озовава в калифорнийския затвор Сан Куентин за няколко години, където гледа първото от известните изпълнения на Джони Кеш в затвора. Това се оказва момент, който променя живота му – Хагард излиза от затвора и започва да прави кънтри музика, като впоследствие има девет номер едно хита и множество популярни песни и е разглеждан от много познавачи като „най-влиятелният певец и текстописец в историята на кънтри музиката“.

Филмът „Sing Me Back Home” ще се фокусира, както върху изграждането на музикалната кариера на Хагард, така и върху сложната му любовна връзка с певческата му партньорка и съпруга Бони Оуенс. Това ни говори, че кастването на главната женска роля ще е също от голямо значение, но нека първо Сам Рокуел да финализира сделката си и после ще обърнем внимание на актрисата, която ще влезе в ролята на Оуенс. Рокуел е далеч по-известен с танцувалните си умения, отколкото с певческите си, но заради всичко, което ни е показал до сега, нямаме никакво съмнение, че и с пеенето ще се справи брилянтно.

Засега няма обявена дата за старт на продукцията, но имайки предвид, че режисорът Робин Бизел за момента няма други обявени проекти, предполагаме, че снимките ще се задействат сравнително бързо, след като световната ситуация го позволи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *