Изминалата календарна година и всякакви фестивали ни изглеждат адски далечни и нереални, но сега имаме повод да си припомним за онова „славно време“, когато светът беше „нормален“. А поводът е нов трейлър на ирландската драма „The Shadow of Violence“ (доскоро известна със заглавието „Calm with Horses“), която беше представена в Торонто, където си спечели доста похвали както от критиката, така и от публиката.

The Shadow of Violence“ е режисьорски дебют на Ник Роуланд, по сценарий на Джоузеф Мърта, който адаптира едноименния разказ на Колен Барет от сборника „Young Skins“. Действието на филма се развива в провинциална Ирландия, а във фокуса на историята е бившият боксьор Дъглас „Ръката“ Армстронг, който, за да осигури прехрана за малкия си син с аутизъм, е принуден да работи като рекетьор за престъпната фамилия Девърс.

Предлагаме на вниманието ви най-новия трейлър на „The Shadow of Violence“, както и един клип и един стар трейлър от времето, когато филмът носеше старото си заглавие. Вижте.

Принципно имаме афинитет към подобни истории, а видяното в трейлърите ни допада. Като изключим отличната атмосфера и сетинга, които са без коментар, едно от най-силните неща, за които дава заявка рекламата, са актьорските изпълнения. Нещо, което се потвърждава и от фестивалните отзиви за филма, които свидетелстват както за отлични роли на главното дуо Козмо Джарвис и Бари Киогън, така и на поддържащите Ниам Алгар, Нед Денехи и Дейвид Уилмот.

Засега е предвидено „The Shadow of Violence“ да излезе единствено по кината, което ще рече, че дори и всичко да е наред със ситуацията около коронавируса (а на този етап това е съмнително), ние няма да се срещнем с него в скоро време. Не очакваме някой да се ангажира с разпространението му, дори и фестивално. Ако се появи обаче онлайн, с удоволствие ще му хвърлим едно око.

the-shadow-of-violence-poster-20200715 the-shadow-of-violence-poster-2-20200715

Режисьор на „The Shadow of Violence“ е Ник Роуланд, а сценарият е на Джоузеф Мърта по едноименния разказ на Колен Барет. Изпълнителен продуцент е Майкъл Фасбендър. В ролите са Козмо Джарвис, Бари Киогън, Ниам Алгар, Нед Денехи, Дейвид Уилмот, Антъни Уелш, Симон Кърби и др.

Премиерата е предвидена за 31 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *