002_env_ext_city_081021_citymassingmodel_storyboardkeyframe_shot119_132_bp_notitleblock

Феновете на култовия „Трон“ от 1982 г. чакахме почти 30 години, за да видим продължение на историята в „Tron: Заветът“, дано не се наложи да чакаме толкова и за жадуваната трета част. Времето си лети и вече изминаха десет години, през които се чуваха спорадични новини за някакво раздвижване около проекта и ей сега, като на шега, ще се изтърколят още десетина.

Последната ни надежда за реализацията на „Трон 3“ дойде в началото на 2017 г., когато стана ясно, че Джаред Лето води преговори за участие във филм от вселената, който няма да има сериозна връзка с предишните епизоди. В крайна сметка, това се оказа поредната новина, която не доведе до нищо, и отново се озовахме в ситуация на примирено очакване за следващото раздвижване, на което да хвърлим бляновете си. Ето, че то вече е факт, като… „новината“ е, че новият проект обединява вариантите, за които сме чували до момента.

Disney Insider съобщават, че все още се работи по „Трон“ филм с участието на Джаред Лето и в момента се търси режисьор. Те споделят, че проектът ще е повече продължение, отколкото рестартиране на поредицата или самостоятелен филм от вселената (каквато беше първоначалната информация), и оригиналният актьорски състав от „Tron: Заветът“ – в лицето на Оливия Уайлд и Гарет Хедлънд – ще се завърне.

Джаред Лето търси начин да влезе в мрежата
Джаред Лето търси начин да влезе в мрежата

Истина е, че това не звучи особено сигурно, а по-скоро като „wishful thinking” и ако се разтърсите в нета, ще намерите доста постове, хвърлящи съмнение върху информацията на Disney Insider (и по принцип върху всички приказки за нов филм), но The Playlist напълно независимо потвърждават, че проект от вселената на „Трон“ се предлага на потенциални режисьори и Джаред Лето има интерес да участва, което е съвсем различно нещо. А има и още един момент.

Като гост на подкаста Light the Fuse президентът на музикалния отдел в Disney Мичъл Лийб споделя за работата си с Daft Punk по „Tron: Заветът“ и че вече се е срещал с мениджъра на групата по повод евентуалното им завръщане за трети филм от франчайза, по който се работи:

Искаме да направим „Трон 3“. Имаме страхотен сценарий. Наистина феноменален сценарий, за който сме много ентусиазирани. Преди няколко години таймингът не беше подходящ да го реализираме, но сега чувстваме, че е точният момент. Научихме доста уроци от „Tron: Заветът“…

Първото и правилно нещо, което трябва да направим, е да се свържем с Daft Punk да видим дали имат желание да се завърнат…  Все още не знаем кой ще режисира. Надяваме се, че Джо Козински ще се завърне и ще направи още един. Доста парченца  трябва да се наредят на правилните места…

Напълно сме съгласни, да се свържат отново с Daft Punk е „първото и правилно“ нещо – саундтракът им (наричаме го така, защото не се сещаме за по-добра дума, която да опише работата им) беше повече от изключителен и ужасно съществена част от цялостния звуков дизайн и атмосфера на „Tron: Заветът“. Така че, да, за тяхно добро е да върнат Daft Punk. Що се касае до режисьора Джоузеф Козински, подкрепяме с две ръце и неговото завръщане – той е идеалният човек.

Като фенове на франчайза ще продължаваме да следим развитието на „Трон 3“, каквато и форма да има, и силно се надяваме този път нещата да стигнат до успешен завършек.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Трон 2 не беше лош. Но и тогава се говореше, че ще бъде грандиозен и ще удари Аватар по 3Д ефекти и т.н. Не видях нещо подобно, но беше добър 🙂

  2. А какво се случи с ремастъра на Tron Legacy… щеше да има 4к версия с оправена CGI анимация на Клу

  3. „More uncanny valley with amazing soundtrack? Why not…“

    Uzumaki, never write in English. Take this as a friendly advice.