Първи поглед към сериала „Ratched“ на Райън Мърфи за Netflix

от на 2020-07-31
 

Сложи ли касинка Сара Полсън – няма друга сестра Рачид като нея! Все пак от кино-срещата със страховитата героиня от „Полет над кукувиче гнездо“ (Милош Форман поверява образа й на Луиз Флетчър) са минали 45 години, публиката е съвсем различна и историите, които се разказват, трябва да отговарят на очакванията им. Иначе какво ще се случи с Netflix?! Спокойно, въпросът е реторичен. За променения (вече) свят е ясно, че без стрийминг-възможностите човечеството надали ще излезе със здрава психика при евентуален следващ lock-down, така че авторите, подписали сериозни сделки с гиганта, работят по реализирането на ангажиментите си.

Един от тях е Райън Мърфи, който предложи на публиката през пролетта своя „Hollywood“ и продължава да действа според предначертаните планове. Преди дни се появиха първите впечатляващи снимки от „Ratched“ и вече нямаме търпение да видим още подробности около предисторията на едноименната героиня. Според спецовете на тема „тв-творчеството на Мърфи“, усещането е за комбиниране на енергиите между „American Horror Story“, „Feud“ и „Hollywood“. Действието е пренесено след края на Втората световна война и проследява обстоятелствата, която я превръщат в зловещата ни познайница от „Полет над кукувиче гнездо“.

Ratched-First-Look-ss08 Ratched-First-Look-ss02 Ratched-First-Look-ss10 Ratched-First-Look-ss01 Ratched-First-Look-ss03 Ratched-First-Look-ss04 Ratched-First-Look-ss05 Ratched-First-Look-ss06 Ratched-First-Look-ss07 Ratched-First-Look-ss09 Ratched-first-look-7

Припомняме обещанието, че първоначалният план е „Ratched“ да бъде четири сезона, в които ще се обърне внимание на здравната система в Щатите през 40-те, 50-те и 60-те години на ХХ век, като в последния сезон разказът ще приключи там, където за първи път сме се запознали с главните герои (в заведението за душевно болни) от „Полет над кукувиче гнездо“. Искаме да научим по-скоро кой ще се превърне в героя на Джак Никълсън – Рандъл Патрик МакМърфи.

Ето какво гласи официалният синопсис на сериала, а веднага след него ще откриете и един постер:

През 1947 година Милдред пристига в Северна Калифорния, за да търси работа в прочута психиатрична клиника, където са започнали да провеждат нови, обезпокоителни експерименти с човешкия мозък. Поела на тайна мисия, тя се представя като перфектната сестра, посветена на работата си, но прилагайки на практика способите за лечение на психиката, мракът, който обитава душата й, започва постепенно да я трансформира. Тя се превръща в доказателство, че истинските чудовища не се раждат такива, а се създават…

плакат

Като може би сте забелязали на част от снимките, компанията на Сара Полсън правят страхотни актьори като Шарън Стоун, Джуди Дейвис, Синтия Никсън, Чарли Карвър, Лиз Феми, Софи Оконедо, Фин Уитрок, Джон Брионес; В екипа се включват още и Алис Енглърт, Винсънт Д’Онофрио, Кори Стол, Аманда Плъмър.

Появата на „Ratched“ в потока на Netflix трябва да бъде на 18 септември 2020; ще се опитаме да ъпдейтваме своевременно информацията, свързана с новини около сериала.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2020-07-31 at 16:02

  Супер! Чакам с интерес!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-08-01 at 19:40

  Нот шуър ъбаут ит…

  Отговор

 • Sebastian
  2020-08-03 at 14:38

  Ъъъъ, нека позная – понеже не може да си позволим жена-злодей през 2020, със сигурност белите мъже ще са виновни за нейната трансформация в чудовище. Само ми е интересно дали санитарите ще са черни, както ги е създал Киси. Аман от SJW помии…

  Отговор

  • X-Force
   2020-08-03 at 17:29

   Аман от политически/сексистки коментари и SJW параноя всеки път щом излезе новина за главен женски персонаж…


  • Sebastian
   2020-08-03 at 19:44

   Аман от самоволно подложили се на лоботомия фенбойчета, които не могат да съберат две и две и на които изречението „Тя се превръща в доказателство, че истинските чудовища не се раждат такива, а се създават…“ (особено в проект на райън мърфи) не им говори нищо.


Коментирайте