Паоло Сорентино ще режисира „The Hand of God” за Netflix

от на 2020-07-13
 

И Netflix се „доредиха” до Паоло Сорентино. А може да се каже и по друг начин – и Паоло Сорентино реши, че е време да се пробва в Netflix. Киното, което се прави без надежда за особен комерсиален успех, но от хора, които са изградили впечатляваща кариера и са си извоювали име на изключителни майстори (например Алфонсо Куарон, Фернандо Мейрелес), заслужава подкрепата, която може да осигури превърналия се в гигант стрийминг-канал. И ето как, 20 години след режисьорския си дебют, след „Оскар” за „Великата красота”, цял куп великолепни филми и всеобщия възторг от „Младият папа” и „Новият папа”, Сорентино се завръща в родния си Неапол, където ще снима „The Hand of God”.

Проектът е разработен и продуциран от Лоренцо Миели, неговата компания The Apartment и Netflix. Макар все още да не са ясни подробности около сценария, според упоритите слухове историята ще бъде фокусирана върху един от най-известните футболиисти на планетата, звездата от близкото минало Диего Марадона, който отдавна вълнува Сорентино (виждали сме го като герой в „Младост”).

Паоло Сорентино споделя пред The Hollywood Reporter:

За първи път в карирерата ми ще работя върху интимен, личен филм, „The Hand of God” беше създаден на един дъх, но същевременно с това доста болезнено… Удивително за мен беше как синхронно мислим в една посока за значението на този филм, заедно с Тереза Монео, Дейвид Кос и Скот Стубър от Netflix. Те направиха така, че да се почувствам у дома си – идеалното съчетание на намерение и реалност, защото този филм означава точно това за мен, аз се връщам у дома.

Ето какво добавя и ръководството на Netflix по темата за сътрудничеството си със Сорентино:

За да изградиш едно страхотно филмово студио е нужно в него да работят изключителни творци от всяка част на земното кълбо, те трябва да разказват своите истории на всички езици… Международното кино се развива значително при нас, особено в последните години и очакваме с нетърпение да предложим новия филм на Сорентино и много други творби пред нашата публика в целия свят.

Не можем да подозираме дали плановете на Netflix включват мечта за „световно господство”, но развитието на технологиите и някои други епидемиологични реалности създават благоприятни условия за все по-голямата популярност на тази (и други, но може би в по-малка степен) стрийминг платформа. Бъдещето е зад ъгъла – да видим какво ще се случи, докато чакаме „The Hand of God” на Паоло Сорентино по Netflix…

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте