Нов поглед към „Lovecraft Country“ на Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс

от на 2020-07-27
 

Само два дни, след като HBO разпространиха пълен трейлър на „Страната на Лъвкрафт“ („Lovecraft Country“) – трейлър, който предложи малко повече конкретика и подробности за сюжета, но реално не надгради кой знае колко предишните два тийзъра, получаваме още един поглед към продуцирания от Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс хорър сериал. Рекламата идва под формата на клип, който дебютира по време на представянето на сериала на [email protected] и разкрива част от митичната, мистична и приключенска страна на историята.

Припомняме, че създател и шоурънър на „Страната на Лъвкрафт“ е Миша Грийн, който адаптира едноименния роман на Мат Ръф, разказващ историята на Атикъс Блек, който заедно с чичо си Джордж и приятелката си Летиша търси изчезналия си баща, обикаляйки южните щати на Америка. Сериалът смесва (и съпоставя) чудовищните измерения на расизма в САЩ от началото на 50-те години на миналия век и „истински“ чудовища, сякаш излезли от произведение на „бащата“ на космическия ужас Х. Ф. Лъвкрафт.

Вижте клипа.

Клипът е в стила на класически приключенски филм с елементи на хорър и ако целият сериал ни предложи повечко подобни неща и по-малко политика, то нямаме съмнения, че „Страната на Лъвкрафт“ ще ни легне на сърцето. Това ни е любимият жанр, а както вече сме коментирали, визуалната част изглежда повече от добре, така че… съвсем малко ни трябва. Стискаме палци.

Атикъс (Джонатън Мейджърс) е ветеран, който се завръща от Корейската война и трябва да намери изчезналия си баща Монтроуз (Майкъл Кенет Уилямс) – потаен и упорит мъж, който винаги е вярвал, че не можеш да живееш във фантазиите си, и не е особено доволен от любовта на сина си към „pulp novels“.

Чичото на Атикъс (Кортни Б. Ванс) е много различен и повече като баща от Монтроуз. Той е забавен, добър и начетен човек, който е запознал Атикъс с прекрасния и странен свят на книгите. Двамата потеглят заедно на странното си пътешествие, заедно с Лети (Джърни Смолет-Бел), която е пътувала из цялата страна, но се завръща у дома за по-уседнал живот. Сестра ѝ Руби (Уунми Мосаку) е имала доста по-различен живот и семейните отношения се обтягат, когато тя получава предложение, на което не може да откаже.

Хиполита (Онженю Елис) е била домакиня цял живот, но мечтае за приключения и скоро ще потегли за звездите – в преносен и буквален смисъл. Юстис Хънт (Джейми Харис) е брутален шериф, чийто се среща с Атикъс, докато Джи-А (Джейми Чънг) е привидно наивна медицинска сестра, която обаче може да е замесена в изчезването на няколко войници.

И последно, Кристина Брейтуайт (Аби Лий) е единствената дъщеря на лидера на тайния култ „Синовете на Адам“, която прави всичко възможно да спечели уважението на баща си, но без успех. Уилям (Джордан Патрик Смит) е дясната ръка на Кристина – бодигард, любовник, шпионин, каквото тя поиска. Рус и синеок, той е „съвършеният ариец“.

Създател на „Страната на Лъвкрафт“ („Lovecraft Country“) е Миша Грийн по романа на Мат Ръф, изпълнителни продуценти са Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс, а режисьор на пилота е Ян Деманж („’71“, „White Boy Rick“). В ролите са Джонатън Мейджърс, Джърни Смолет-Бел, Кортни Б. Ванс, Майкъл Кенет Уилямс, Онженю Елис, Джейми Чънг, Уунми Мосаку, Джордан Патрик Смит, Джейми Харис и Аби Лий.

Щатската премиерата е на 16 август, а у нас първият епизод на сериала ще може да бъде гледан от рано сутринта на 17 август по HBO GO и вечерта по HBO.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте