Ако поне малко се интересувате от хорър литература или обичате зомбита, то няма начин да не сте чували за Макс Брукс. Авторът натрупа популярност през последните петнадесетина години благодарение на романа си от 2006 г. „Z-та световна война“ и последвалата екранизация на Марк Форстър с Брад Пит в главната роля. Книгите му, предимно за зомбита (и „Minecraft“), разказват историите под формата на интервюта, помощни материали и разкази на очевидци, превръщайки ги в псевдо-документални очерци на апокалипсиса.

Добрата новина за всички почитатели на Брукс е, че новата му книга – „Devolution“ – ще бъде екранизирана от Legendary Entertainment. Брукс този път е решил да се отклони малко от любимата си тема за ходещите трупове и да се потопи в нещо не по-малко зловещо – историята за съществото Голямата стъпка, известно още като Саскуоч. Тази легенда е част от фолклора на Северна Америка и разказва за космато диво създание в усамотените гори в най-северните части на САЩ.

Пълното име на книгата е „Devolution: A Firsthand Account of the Rainier Sasquatch Massacre“. Както и може да се досетите от заглавието, историята отново ще бъде поднесена в типичния за автора псевдо-документален стил. Тя ще се фокусира върху Кейт Холънд, жител на малко градче в подножието на връх Рейниър. След избухването на вулкан, околностите стават жертва на набезите на въпросния Саскуоч.

Любопитен факт е, че първоначално Брукс е разработвал идеята заедно с режисьора на „Изгубени“ Джак Бендър и с Дейвид Лесли Джонсън за заснемането на пълнометражен филм. След като проектът пропада, Брукс взима решението да напише първо роман, а след това да се мисли за екранизиране. Книгата ще е на пазара в Щатите след броени дни, а Legendary Entertainment вече работят по осъществяване на първоначалния замисъл. Разбира се, все още няма никаква друга информация, но това със сигурност ще се промени през предстоящите месеци.

max-brooks-20200618

Още една добра новина за българските фенове идва и от издателство „Сиела“. Правата са закупени и ще можем да се насладим на „Devolution“ на роден език през месец октомври тази година. Ето какво гласи и анонсът на издателя:

Историята на „Деволюция“ е вдъхновена от криптозоологията и се опитва по реалистичен и страховит начин да представи легендата за Саскуоч – очаквайте неустоимо четиво и безсънни нощи през месец октомври!

Ние със сигурност ще следим за развитието на проекта, а също така нямаме търпение да дойде есента, за да прочетем и самата книга.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Доста слабичък роман… за Z-та говоря. Филмът малко се разминаваше, така и не разбрах, дали за позитив или за минус… и той беше слаб.

    Но пък кешираха- и автора и студиото.

    1. И аз не съм впечатлен от книгата, но имаше интересни хрумки. Филмът беше потресаващо тъп.

  2. Единственото нещо интересно в тази новина е началната снимка….