Rental_AR_05.23.19_234.ARW
Rental_AR_05.23.19_234.ARW

Когато в средата на април видяхме първите снимки от „The Rental“, основната причина за интереса ни към филма (извън принципната ни любов към жанра), беше да видим дали правещият пълнометражния си дебют като режисьор и сценарист Дейв Франко притежава многостранния творчески талант на батко си Джеймс и дали ще успее да направи от тривиално звучащата история наистина добър хорър-трилър. След дебюта на първия трейлър бихме казали, че отговорът на този въпрос вероятно е „да“ и интересът ни минава на друго ниво.

Сценарият на „The Rental“ е дело на Дейв Франко и партньора му от „Easy“ на Netflix Джо Суонбър (една от основните фигури в mumblecore движението), а в центъра на историята са две двойки, които заминават на почивка за уикенда в привидно перфектна къща, която са запазили онлайн. Но това, което започва като идеалната празнична отмора за четиримата близки приятели, се превръща в нещо зловещо, когато те откриват, че техният домакин ги шпионира и много скоро тайните, които крият един от друг, излизат наяве и те започват да виждат себе си в съвсем различна светлина.

Вижте трейлъра.

Честно казано, изглежда ни добре и бихме хвърлили око на „The Rental“, въпреки че не виждаме нещо кой знае колко оригинално. Трейлърът има чудесен ритъм, атмосфера и предлага достатъчно „тръпки“ (дано само не издава прекалено много, както ни се струва) и се надяваме и самият филм да може да се похвали със същото. Това, което ни кара да мислим, че ще видим нещо повече от традиционен хорър-трилър, в който някакви хора „спират да ги дават“, е творческото присъствието на Джо Суонбър. Той има добри инстинкти в изграждането на пълнокръвни герои и връзки между тях. Нещо, което и Франко споделя като виждане:

Участвах със Суонбърг в „Easy“ на Netflix. Разбирахме се много добре и осъзнахме, че имаме общи интереси и харесваме еднакви неща, включително и хорър филми. Идеята да напишем хорър с Джо беше интригуваща, защото неговата основна сила лежи в героите и взаимоотношенията, а ние се вълнувахме от това да създадем образи, които са пълнокръвни и симпатични и когато във филма „стане лудницата“, на зрителите да им пука дали тези хора ще живеят или ще умрат.

На думи нещата винаги са лесни, но да видим реализацията. Както вече казахме имаме интерес и с удоволствие ще гледаме филма. А в добавка пък вие може да видите един постер.

the-rental-poster-20200619

Режисьор на „The Rental“ е Дейв Франко, който е и сценарист заедно с Джо Суонбърг („LOL“, „Drinking Buddies“). В главните роли влизат Алисън Брий, Дан Стивънс, Джеръми Алън Уайт и Шийла Ванд.

Премиерата е на 24 юли в избрани кина и On Demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *