В началото на април в нета се появи неофициален трейлър на катастрофичната екшън-драма „Greenland“, в която Земята е поразена от фрагменти от комета, но преди да успеем да отразим рекламата, разпространителите на филма STXfilms я изтеглиха от всички по-големи сайтове. Сега, три месеца по-късно, вече е дошло времето за официалния дебют и може да гледаме трейлъра в пълната му HD версия.

Преди да го видите обаче, позволете ни с две думи да отбележим какъв е сюжетът на „Greenland“, който е класически филм-катастрофа. Когато комета-убиец се приближава към Земята, Джон Гарити (Джерард Бътлър), отчуждената му съпруга Алисън (Морена Бакарин) и малкият им син Нейтън се отправят на опасно пътуване към единствената им надежда за спасение. Насред ужасяващи новини за изравнени със земята градове навсякъде по света, семейството на Гарити се сблъсква с най-доброто и най-лошото от човечеството. С наближаването на тотален глобален апокалипсис, техният невероятен път кулминира в отчаян бяг до възможно безопасно убежище.

С изключение на един-два кадъра, трейлърът е идентичен с този, който видяхме през април (знаем, защото намерихме стария – може да го видите по-долу), но ако трябва да сме честни, този ни хареса много по-малко. Теорията ни е, че рекламата и преди си беше доста генерична (какъвто очакваме да бъде и филмът), но когато я видяхме първия път, бяхме доста емоционални, точно в първите дни на извънредното положение, когато все още не знаехме какво се случва със и по света и непрекъснато попадахме на новини за опразнени магазини и тем подобни. Под влияние на силните емоции, картинките на масова паника успяха да ни повлияят. Сега, not so much.

Като цяло няма какво толкова да коментираме. Вече казахме, че „Greenland“ изглежда като класически филм-катастрофа и нямаме очаквания да бъде нещо повече от средняшко попълнение в жанра. Трябва да отбележим обаче, че изглежда доста по-добре от трагичния „Geostorm”, в който отново Джерард Бътлър спасяваше света от апокалипсис. И още нещо, вчера писахме, че за първи път предстои римейк на една от деведесетарските „disaster movie“ класики – „Туистър“, а всъщност вече има такъв в лицето на „Greenland“, който отвсякъде си е своеобразна вариация на „Смъртоносно влияние“.

В допълнение вижте стария вариант на трейлъра, плюс един лош плакат.

greenlan-poster-20200626

Режисьор на „Greenland“ е Рик Роман Уо („Snitch“, „Код: Ангелът“), по сценарий на Крис Спарлинг („Buried”, „The Sea of Trees“). В ролите са Джерард Бътлър, Морена Бакарин, Роджър Дейл Флойд, Скот Глен, Дейвид Денман, Хоуп Дейвид, Андрю Бачелор, Джошуа Майкъл и др.

Премиерата е на 14 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. B интерес на истината не изглежда по-тъпо от малоумния “Армагедон”…