Нийл Маршал на снимачната площадка на "Игра на тронове"
Нийл Маршал на снимачната площадка на „Игра на тронове“

Смятахме, че с окончателното приключване на дейност на MoviePass е настъпил краят и на един от най-интересните им филмови проекти (вероятно знаете, че в последните си дни компанията се преориентира към продуциране и дистрибуция на филми), а именно „The Reckoning“ на Нийл Маршал („Dog Soldiers“, „The Descent“, „Doomsday“).

Не разполагаме с достатъчно време (а и нямаме и желание) да се задълбочим и да проследим внимателно какво точно се е случило зад кулисите, важното е само, че продукцията е оцеляла. Това стана ясно за нас преди няколко дни, когато Fantasia International Film Festival (чието 24-то издание ще се проведе онлайн от 20 август до 2 септември) обявиха пълния си „lineup“, в който, „The Reckoning“ фигурираше като откриващ филм.

Припомняме, че сценарият на „The Reckoning“ е дело на режисьора Нийл Маршал, на Едуард Евърс-Суиндел („Dark Signal“) и на изпълнителка на главната роля Шарлот Кърк („Бандитките на Оушън”). Действието се развива по времето на лова на вещици и голямата чума в Англия през 1665 г., а в центъра на историята е Грейс Хаверсток (Кърк) – млада вдовица, покрусена от скорошното самоубийство на съпруга си Джоузеф, която е лъжливо обвинена във вещество от ревнив земевладелец, след като отхвърля нежеланите му ласки.

Заедно с информацията, че с „The Reckoning“ ще започне тазгодишното издание на  Fantasia, в нета се появиха и първи снимки от филма:

MV5BMjMxMjE0NTQtYmFlMS00ZTU1LWFlZmMtMTdjYzRmM2IzNTk5XkEyXkFqcGdeQXVyMTA1MjAwODI@._V1_ MV5BYzY0N2FjZDUtODhhMS00MjI1LTk0YTQtYjMyZmVhODUwZDk3XkEyXkFqcGdeQXVyMTA1MjAwODI@._V1_ MV5BMmM5NjEzYzctZDlhNS00N2Y0LWEzMzgtM2ZiZDc0M2EyMGIzXkEyXkFqcGdeQXVyMjA0ODMwOQ@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,780_AL_

Споменавали сме по различни поводи, че обожаваме филми за вещици и чума, особено в епоха, и няма как да не сме ентусиазирани за „The Reckoning“ още повече, че снимките изглеждат доста прилично. Смятаме, че Нийл Маршал ще се справи, въпреки че последните години добрите му неща са в телевизията (с епизоди от „Игра на тронове“, „Западен свят“, „Ханибал“ и „Изгубени в космоса“), а не в киното, където има какво да се желае като качество, а последният му филм „Хелбой“ дори не искаме да споменаваме.

Трябва да отбележим, че през 2005 Маршал открива Fantasia със страхотния „The Descent“, който е един от най-добрите хоръри от първото десетилетие на XXI в. и се надяваме с „The Reckoning“ историята да се повтори.

За финал вижте и един много ранен тийзър (или по-скоро концептуален) постер.

EaI5rMkWkAEW7C2

Режисьор на „The Reckoning“ е Нийл Маршал („Dog Soldiers“, „The Descent“, „Doomsday“), който е и сценарист заедно с Едуард Евърс-Суиндел („Dark Signal“) и Шарлот Кърк („Бандитките на Оушън”). В ролите са Шарлот Кърк, Шон Пъртуи, Джо Андерсън, Стивън Уадингтън, Мат Райън, Иън Уайт, Ема Холзър и др.

Премиерата е на 20 август в рамките на Fantasia International Film Festival.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Само като видях горгола маските и настръхнах. Ще му хвърля едно око като излезе!

  2. „The Descent“ e eдинственият наистина як филм на Маршал, всичко друго е или лошо… или средна хубост. Отдавна съм спрял да го чакам пак да заснеме нещо сносно, дори подозирам, че „The Descent“ е чисто и просто fluke.