Хали Бери и Джош Гад ще участват в „Moonfall” на Роланд Емерих

от на 2020-06-03
 

Доста се забавихме с тази новина, но истината е, че не се вълнуваме кой знае колко от този проект (запазваме си правото да променим мнението си, след като изгледаме някой трейлър, пълен с неприлично количество „destruction porn“). Просто днес се озовахме в ситуация, която наложи обръщането на поглед към по-стари неща и тя попадна пред очите ни.

По същество, четири години след първоначалното обявяване на проекта (и един филм по-късно) Роланд Емерих се захваща с безумно-звучащия фантастичен катастрофичен екшън „Moonfall”. Ако знаете кой е Емерих („Денят на независимостта“, „Денят след утре“, „2012“), на база на заглавието, би трябвало лесно да се досетите за какво става дума във филма и какво може да очаквате от него, но все пак предлагаме малко подробности за сюжета:

Мистериозна сила изкарва Луната от орбитата ѝ около Земята и я запраща към неизбежен сблъсък с живота, такъв какъвто го познаваме. Броени седмици преди катастрофата, противно на всякакви очаквания, група неудачници стартират отчаяна невъзможна мисия в космоса. Те оставят хората, които обичат, и рискуват всичко, за да кацнат на лунната повърхност и да спасят планетата ни от унищожение.

Дето се вика, всичко е ясно и даже няма да го коментираме. Основният момент в „Moonfall” ще бъдат масовите разрушения и нямаме съмнения, че Роланд Емерих ще се справи отлично по тази линия. За всичко останало… надяваме се на чудо (без да го очакваме наистина – все пак сме реалисти).

Но нека все пак да отбележим и повода за тази новина. Преди няколко дни стана ясно, че в актьорския състав на „Moonfall” ще се включат Джош Гад и Хали Бери. Гад ще влезе в ролята на ексцентричен гений, който открива, че Луната пада от орбитата си, а Бери е бивш астронавт, настоящ администратор в НАСА, чиято последна мисия крие информация за надвисналата катастрофата. Чудо.

Освен режисьор на филма Роланд Емерих е сценарист, наравно с Харалд Клозер („2012”) и Спенсър Коен („Extinction“), както и продуцент, отново редом до Клозер, с когото сътвориха „2012” и „10 000 пр.н.е.“ и който очевидно е новият Дийн Девлин. Очаква се продукцията да стартира тази есен в Монреал, а премиерата е предвидена за 2021 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2020-06-03 at 13:58

  Трудно ще успеят за 2021, ако стартират наесен. Какво може да видим повече като разрушения и апокалипсис след 2012, Денят на Независимостта 2 и Сан Андреас?

  Отговор

 • Milbo
  2020-06-04 at 04:23

  Дринов, защо пишеше за нещо, което сам казваш, че няма да стане ?….и всички знаем, че няма да стане …
  Бери астронавт ?
  Ти видя ли е я как стреляше по лошите в Джон Уик 3 ?

  You are playing it safe all the time – нямало да става – ама си запазваш правото, ако става …
  Why ?

  Защо не напишеш нещо за нещо, което ти е харесало –
  It is so much fucking easier …Then it is clear what you think – and you forget about politics …
  Because good cinema is what counts …

  Ако седна да правя списък на хубавите филми, които никога не са дори споменати тук – ще стане ей такъв списък ….

  Този проект (така описан) заслужава внимание – само ако е станал, т.е. СЛЕД като е излязъл еди кога си 21-ва година ….Дотогава баста ….It has to fucking earn our attention – защото е ясно какви са мотивите на всички замесени ….

  Отговор

  • 2020-06-04 at 08:10

   Благодаря за коментара! Обичам да пиша и за неща, които не стават, точно както си причинявам неща (за хапване, за пийване), които са вредни. Обичам и да се подготвям психически рано-рано. Надявам се това отговаря на въпроса ти. Поздрави!


 • heinrich
  2020-06-04 at 13:36

  Да живее Копи/пейст-а на сценарийте…

  Плота на филма:
  Мистериозна сила изкарва Луната от орбитата ѝ около Земята и я запраща към неизбежен сблъсък с живота, такъв какъвто го познаваме. Броени седмици преди катастрофата, противно на всякакви очаквания, група неудачници стартират отчаяна невъзможна мисия в космоса. Те оставят хората, които обичат, и рискуват всичко, за да кацнат на лунната повърхност и да спасят планетата ни от унищожение.

  Истинския плот на филма:
  Оказва се, че Мистеризоната сила, която изкарва Луната от орбитата й и я приближава към неизбежен сблъсък с Земята е Кафяво джудже, сблъскало се със Луната, което има много голяма маса. Това оказва огромно гравитационно влияние на системата Земя-Луна, тъй като Луната става по тежка от Земята. И това води до неизбежен сблъсък.
  Нашите герой естествено начело с Джош Гад и Хали Бери имат пъклен план за спасяването на човечеството, тъй като Гад е разработил прототип на устройство (огромен магнит), с който да намагнетизират ядрото на Луната и по този начин да изхвърлят ядрото на кафявото джудже от Луната (едното става положително, а другото отрицателно и те се отблъскват)
  Естествено, поради уникалния си опит Джош Гад и Хали Бери с още няколко астронавта тръгват на опасната мисия за спасяване на човешката цивилизация от унищожение, знаейки, че мисията им е еднопосочна. Разбира се, накрая Гад се жертва в името на човечеството и иейййй цивилизацията е спасена….

  https://en.wikipedia.org/wiki/Impact_(miniseries)

  П.С. Между другото филмчето го даваха есента май по Диема беше. Не беше лошо, пък и сигурно ще е по добро от „новата“ версия…

  Отговор

Коментирайте