Френският режисьор и сценарист Франсоа Озон е всепризнат майстор с множество награди и номинации от редица престижни фестивали и ние доста харесваме филмите му и тяхното тематично разнообразие. Допълнителен плюс при него е, че той е доста продуктивен и не се налага да чакаме адски много време между отделните му проекти. Така само година след отличния „By the Grace of God”, Озон е готов с новия си филм – „Ete 85“ („Summer of 85“), с който ни отвежда на своеобразно пътешествие назад във времето до лятото на… 1985-а година.

Ето какво гласи официалният синопсис на „Ete 85“:

За какво мечтаеш, когато си на 16 години в морски курорт в Нормандия през 80-те години? За най-добър приятел? За дългогодишен тийнейджърски обет? Да отпрашиш на пътешествие с лодка или мотор? Да живееш живота си на максимална скорост? Не. Мечтаеш за смърт. Защото не би могъл да получиш по-голямо и вълнуващо изживяване от умирането. И точно затова го пазиш за последния момент. Лятната ваканция точно започва, а тази история разказва за израстването на Алексис.

Вижте първия тийзър трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=Pg2l2wy3Gr8

Както казахме, фенове сме на Франсоа Озон, радваме се на всеки негов проект и „Ete 85“ не е изключение. Харесваме и филми за порастването, а конкретният синопсис ни звучи интригуващо. Самият трейлър загатва каква ще е атмосферата и вкарва допълнителни елементи, покрай които няма как да не се сетим за прекрасния „Призови ме с твоето име“. Сигурни сме обаче, че двата филма ще се доста различни. Ще видим дали ще успеем да видим „Ete 85“ на голям екран – Озон традиционно се представя по големите ни фестивали, но предвид пандемичната ситуация, не е никак сигурно.

Режисьор и сценарист на „Ete 85“ („Summer of 85“) е Франсоа Озон („8 жени“, „5х2“ „Басейнът“, „Ангел“, „В къщата“, Франц“), а в ролите са Феликс Льофевр, Бенджамин Воасон, Филипин Велге, Валериа Бруни Тедеши, Мелвил Пупу и др.

Първоначално обявената премиера е 14 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *