Трейлър на екшън-трилъра „Ava“ с Джесика Частейн, Колин Фарел и Джон Малкович

от на 2020-06-26
 

Vertical Entertainment представиха първия трейлър на екшън-трилъра „Ava“ с Джесика Частейн, чиято задкулисна история вероятно е доста по-интересна от самия филм. Няма да влизаме в подробности, но в първоначалния си вариант продукцията носеше заглавието „Eve“ и режисьор трябваше да бъде сценаристът Матю Нютън („Who We Are Now“, „From Nowhere“), но в интернет изплуваха обвинения за домашно насилие в миналото му и той беше принуден да се оттегли.

На мястото на Нютън, Джесика Частейн, която освен изпълнител на главната роля е и продуцент (и основна движеща сила), привлече режисьора Тейт Тейлър, с когото доста успешно работиха заедно по чудесния (поне според нас) „Южнячки“, който в светлината на расовите брожения в САЩ и по света от последните седмици стана едно от най-популярните заглавия в Netflix, с което попадна под прицела на доста граждани с „будно съзнание“.

Със старта на снимките филмът запази оригиналното заглавие „Eve“, което беше потвърдено и с появата на първия официален кадър преди две години, но оттогава насам всякаква информация за него изчезна и до този момент не бяхме чували нищо. Преди два дни получихме първия официален трейлър, обявяващ новото заглавие „Ava“. Каква е причината за смяната не е ясно, но вероятно е свързана с отстраняването на Нютън.

Ava“ разказва историята на Ейва (Частейн) – наемен убиец, специализиращ в отстраняването на високопрофилни мишени, която работи за сенчеста организация, изпълняваща мокри поръчки навсякъде по света. Когато една от задачите ѝ се обърква опасно, Ейва е принудена да бяга и да се бори за собственото си оцеляване…. Вижте трейлъра.

Ужасно харесваме Джесика Частейн и принципно бихме я гледали в абсолютно всичко, но за този филм не знаем дали имаме сили и желание. Видяното не само не ни хареса, но направо ни „приспа“ от скука. Отдавна не бяхме виждали толкова много клишета, при това скучно поднесени и без никакво вдъхновение и оригиналност, да не говорим, че ни показаха целия филм. Жалко за стабилния творчески екип.

Честно казано, не знаем дали щяхме да искаме да гледаме „Ava“, дори и да беше излязъл преди скорошните (и по-добре изглеждащи) „Атомна блондинка“ и „Червената лястовица”, когато толерансът ни към подобни недопечени филми беше доста по-висок. Предпочитаме за пореден път да си пуснем „Мокри поръчки”, на който и без това напомня силно, или пък „Никита“.

Вижте и официалния постер.

плакат

Режисьор на „Ava“ е Тейт Тейлър („Южнячки”, „Get on Up”, „Момичето от влака“, „Мамчето“), по сценарий на Матю Нютън („Who We Are Now“, „From Nowhere“). В ролите са Джесика Частейн, Колин Фарел, Джон Малкович, Джина Дейвис, Йоан Грифит, Комън, Диана Силвърс, Джоан Чен и др.

Премиерната дата все още не е известна.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2020-06-26 at 16:46

  Поправете ме ако грешна, но този филм не сме ли го гледали 23095234589375834753498 пъти??? Обожавам Частейн, но тук се опитва да претопли 30-годишна манджа, която никой не би пробвал.

  Отговор

 • pavel717
  2020-06-26 at 18:36

  айде и тая изтрещя! коя ще е следващата…залози?

  Отговор

 • pavel717
  2020-06-26 at 22:46

  майтапа настрана, ама тя първа прокара линията (почти)
  с Дивата река…

  Отговор

 • 1926
  2020-06-28 at 23:20

  Един вид Killing Eve ?

  Отговор

 • Riddick
  2020-08-25 at 22:41

  Доста посредствено филмче, на ниво Джейсън Стейтъм в България

  Отговор

Коментирайте