Арита Франклин (или Арета, както е известна по нашите ширини) е монументална фигура в света на музиката по целия свят, както и изявен борец и защитник на редица социални и културни каузи, която завинаги ще остане в историята и ще продължи да живее в сърцатата на милиони почитатели. Животът на тази икона е изключително интересен и вдъхновяващ и просто няма как филмовата и телевизионна индустрия да остане далеч от пресъздаването му на екрана – две години след кончината на Франклин няколко биографични проекти са вече факт.

Първият от тези проекти е третият сезон на антологичния сериал „Геният“ – в него Арита Франклин се изпълнява от Синтия Ериво (вече сме виждали как ще изглежда в ролята), а вторият, който е и фокусът на настоящата ни новина, е игралният филм „Respect”, където тежката задача да се превъплъти в Кралицата на соул музиката се пада на носителката на „Оскар“ Дженифър Хъдсън. Филмът ще разкаже за пътя на великата певица от детството в хора на църквата на баща ѝ до музикалната легенда и радетел за равноправие, каквато я познава целият свят.

Вижте двата тийзъра до момента.

Нямаме съмнение, че Дженифър Хъдсън ще се справи блестящо с ролята. Останалото не бихме искали да коментираме, защото е твърде рано, но ще излъжем, ако кажем, че сме много въодушевени. Животът на Арита Франклин е достатъчно интересен и би могло да се получи добър филм, дори и да следва плътно клишетата на жанра, но все пак ще се радваме повече, ако режисьорът Лийзъл Томи ни предложи нещо малко по-различно.

Припомняме какво споделя тя за „Respect”:

Историята на Арета Франклин от детството ѝ в Детройт до световната звездна слава е изпълнена с борбеност, битки и успехи – животът ѝ е една от най-великите американски истории на всички времена. Няма по-голям шанс за един създател на филми от възможността да пресъздаде този неимоверен стремеж за себереализиране на една изключителна жена, с помощта на таланти като Дженифър Хъдсън, Кали Коури и нашите невероятни продуценти.

respect-poster-20200629

Режисьор на „Respect” е носителката на „Тони“ Лийзъл Томи („Eclipsed”), а сценарият е дело на Кали Коури („Телма и Луиз”, „Nashville”). Освен Дженифър Хъдсън, в ролите ще видим Форест Уитакър, Марк Мерин, Тайтъс Бърджис, Марлон Уейънс, Тейт Донован, Кимбърли Скот, Мери Дж. Блайдж, Куин Латифа и др.

Премиерата на филма е предвидена за декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *