Често споделяме тук за увлечението си по анимациите на Pixar – авторите им са страхотни майстори и успяват винаги да изпълнят света с усмивки и надежда. Един от техните виртуозни разказвачи е Андрю Стантън, който спечели две награди „Оскар“ за „Търсенето на Немо” и „УОЛ.И” и макар опитът му за „навлизане“ в игралното кино „Джон Картър“ да се превърна в сериозен боксофис провал, той е решил да се пробва пак.

Всезнайковците от Deadline споделят, че Стантън в момента преговаря със Searchlight Pictures и Simon Kinberg’s Genre Films, за да започне работа като режисьор по екранизацията на „Chairman Spaceman“. В основата на историята е едноименен разказ на Томас Пиърс, публикуван в New Yorker, като самият Пиърс е цанен да направи адаптацията за голям екран – един безскрупулен бизнесмен от близкото бъдеще раздава цялото си богатство и се опитва да открие нов смисъл на съществуването си, като се присъединява към мисия за откриване на подходящо място за живот в Слънчевата система. Тази кратка анотация не ви ли напомня по нещо на темите в „УОЛ.И”?!

Извън свръх-успешните анимационни филми (забравихме да споменем също „A Bug’s Life“ и „Finding Dory“), Стантън събира през годините допълнителен опит в игрални поредици, които благодарение на стрийминг-платформите се превърнаха в хит сред публиката в цял свят – „Strangers Things“, „Legion“ и „Better Call Saul“. За момента новият му проект за игрален филм „Chairman Spaceman“ е в начална фаза и ще очакваме подробности за пътя, по който поема – като кастинг, снимачен период и възможности за премиера. Дали ще е на голям екран – това зависи от стечение на много обстоятелства в близкото бъдеще…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *