Виго Мортенсен се събира отново с Питър Фарели за „The Greatest Beer Run Ever“

от на 2020-06-15
 

710YPtmLV7L

Учудваме се, че в тези смутни времена на расово недоволство, когато филми и книги се цензурират и се свалят от екран и от учебни програми, броженията срещу „Зелената книга“ (който и без това беше под прицел заради своята „историческа неточност“ и „white saviour” комплекса) не са по-сериозни и все още не сме видели кампания за отнемането на „Оскар“-а за най-добър филм.

Разбира се, има един куп други заглавия, които биха могли да попаднат в същата категория, но все отнякъде трябва да се почне, нали? Пък и сега има повод „Зелената книга“ отново да изникне в колективното съзнавано (тъй като вече е позабравен, въпреки че не е минало много време, което комай е единственият проблем, свързан с „Оскар“-а му) и да влезе в полезрението на разгорещилите се жертви на потисничество и пламенни моралисти, на които винаги може да се разчита, ако нещо трябва да се цензурира или „пали“.

А поводът да се заговори за „Зелената книга“ е, че се очертава успешното дуо Виго Мортенсън и режисьорът Питър Фарели отново да работят заедно. Variety съобщават, че Мортенсен води преговори за участие в една от поддържащите роли в подготвяната от Фарели адаптация на „The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War”. Книгата е дело на Дж. Т. Молой и Джон „Чики” Донахю и разказва истинската история на Донахю, който през 1967 година напуска Ню Йорк с идеята да открие приятелите си от детството, които са в армията, и да сподели по няколко бири с тях… докато те воюват във Виетнам.

Питър Фарели и Виго Мортенсен се усмихват пред перспективата да пият бира

Питър Фарели и Виго Мортенсен се усмихват пред перспективата да пият бира

Историята звучи интригуващо, а присъствието на Виго Мортенсен със сигурност ще го направи още по-привлекателен в нашите очи. Определено виждаме как би могъл да се получи настина забавен и трогателен филм, с който да прекараме няколко приятни часа в киното, какъвто всъщност беше случаят и със „Зелената книга“. А ако някой реши и него да го прехвали излишно и да го набутат за големи награди… така да бъде, и без това вече не ни пука особено.

Освен режисьор на все още неозаглавения филм (ако не го кръстят „The Greatest Beer Run Ever“ ще е ужасно жалко), Питър Фарели е и сценарист заедно с Брайън Хюс Къри („Зелената книга“) и Пийт Джоунс („Stolen Summer“). Проектът ще се реализира под шапката на Skydance, а продуценти ще бъдат Дейвид Елисън, Дейна Голдбърг, Дон Грейнджър и Андрю Мускато.

Ще продължим да следим развитието на проекта и ще ви държим течение. Може пък и за Димитър Маринов отново да се намери малка роля. Знаем, че така написано не може да сте сигурни дали това е иронично, или не, но точно това е целта.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2020-06-15 at 14:48

  Звучи интересно. Напомня ми за Tag с Джеръми Ренър, който пак беше базиран на истински случай с игра между приятели, която е единственото нещо, което ги свързва дори на стари години. Силно препоръчвам!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-06-16 at 00:00

  “А ако някой реши и него да го прехвали излишно и да го набутат за големи награди… така да бъде, и без това вече не ни пука особено.” /QFT/

  Отговор

Коментирайте