Измина около половин година, откакто последно ви споменахме за текущия проект на майстора Мартин Скорсезе – екранизирането на книгата „Killers Of The Flower Moon” на Дейвид Гран. Тогава обещахме, че ще следим развитието на проекта с огромен интерес и днес имаме повод за още по-широка усмивка. За пореден път Скорсезе трябваше да води ожесточена борба с холивудските студиа за финансиране на проекта и въпреки че Paramount спечелиха наддаването, в последно време бордът на директорите реагира остро, след като бюджетът на филма нарасна до 185 милиона долара. Това от своя страна доведе до търсенето на допълнителен спонсор и ето, че днес имаме печеливш – Apple.

Живеем във времена, в които буквално сме залети от нови стрийминг платформи и е съвсем нормално Apple да опитват да заздравят позицията си, а именно Apple TV+. Идеята е „Killers Of The Flower Moon” да бъде пуснат в ограничен брой кината (колкото да се бори за „Оскар“ най-вероятно), а след това да бъде разпространен за домашно гледане чрез Apple TV+. Ситуацията е абсолютно аналогична с тази на „Ирландецът“ от миналата година. Единствената разлика е, че в случая Apple изместиха Netflix, които победиха тогавашната конкуренция за дистрибуция, но сега явно са решили да отстъпят.

de-niro-scorsese-di-caprio-20200529

Екипът ни е ужасно щастлив, че всичко се движи в добра посока и всеки от нас е повече от нетърпелив да види въпросния проект на Скорсезе. Това, което ни притеснява, е, че Марти явно е попаднал в капана на собствените си критики към комиксовите филми и е завишил бюджета на заглавията си до лудост. 185 милиона долара е страшно много за уестърн, макар и в него да участват двама от най-добрите актьори в света (Леонардо ДиКаприо и Робърт ДеНиро). Нищо не оправдава това число и не е изненадващо, че Скорсезе едва успява да накара някой да се бръкне толкова надълбоко в джоба и да финансира проекта. Важно е да се отбележи, че тези 185 милиона са след данъчно облекчение от щата Оклахома, където ще бъде заснет филмът (т.е. ако се снимаше в друг щат бюджетът щеше да надмине 200 милиона). Хубавото в случая е, че Apple имат джобове без дъно и в момента отчаяно се опитват да натрупат оригинални заглавия в библиотеката си, за да увеличат броя на абонатите към услугата си. А ако по пътя съберат и някой друг „Оскар“ ще е още по-добре за всички.

Припомняме, че „Killers Of The Flower Moon” разказва за истинските мистериозни убийства на древно индианско племе Осейдж (или Осаг) в Оклахома, където те са живеели върху богата на нефт земя. Впоследствие това се оказва един от първите случаи на ФБР, които се борят с корупция, за да разрешат кървавата мистерия.

Продължаваме да следим развитието на заглавието с интерес и ще ви държим в течение. В завършек ви предлагаме и един кадър на Скорсезе по време на проучването за локации на снимките.


View this post on Instagram

Location scouting 📸

A post shared by Martin Scorsese (@martinscorsese_) on

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *