Днес в рубриката ни „Абсолютно неизненадващи за никого новини” ще си говорим за това, че Холивуд ще намери начин да ни занимава отново с Джо Екзотик, главния персонаж на безобразно популярната документална поредица на Netflix „Tiger King”. И въпреки искреното ни пренасищане с тези персонажи, трябва да кажем, че част от новината наистина е вълнуваща – в подготвяната художествена адаптация на документалката, не друг, а самият Никълъс Кейдж ще влезе в ролята на Екзотик, което е безспорно перфектен кастинг.

Ако сте от хората, които успяха да устоят на непрестанното говорене и безконечните шегички, които изведнъж заляха като цунами интернета, ще направим един бърз обзор на „Tiger King”. Поредицата разказва за група хора, които се занимават с отглеждането и показването на тигри и други екзотични животни в южните щати на САЩ. „Tiger King ” е най-лошият пример за документалистика – той представлява евтино, таблоидно преследване на сензация, прескачане от една откачена история в друга, без никакво задълбочаване и никакво реално усилие да се стигне до някакво дълбоко разкритие нито на героите, нито на мистериите си. Той просто показва как едни документалисти са тръгнали вероятно с чистосърдечното желание да направят изследване на доста сериозна тема за отглеждането и развъждането на застрашени животни. Вместо това обаче създателите на поредицата се подхлъзват по преследването на коя от коя по-странна, шокираща и ненормална история до такава степен, че не довеждат нито една до края ѝ.

Начело на целия отбор хаховци, с които „Tiger King” се занимава, е Джо Екзотик – абсолютно неповторим изрод, който се хвали с това, че е гей реднек, който има перхидролен мълет и размахва пушка. Екзотик не може да бъде обяснен накратко – ако документалната поредица на Netflix си струва да се гледа за едно нещо, това безспорно е запознанството с тази уникална личност. Сега обаче може би ще ни бъде предоставен още по-добър вариант – да пропуснем слабата документалистика, а да се радваме на един изопачен художествен образ, за който няма по-подходящ актьор от Никълъс Кейдж. Кейдж има актьорските заложби, но и ексцентричната личност, за да влезе без проблеми в ролята на Джо.

Всъщност 8-епизодният сериал няма да бъде адаптиран от самата поредица „Tiger King”, а се базира на статията на Лийф Райгстад, написана през 2019 година, озаглавена „Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild”. Това значи, че за щастие, събитията няма да са отново същите, които вече видяхме в „Tiger King”, а ще се фокусират повече върху самата личност на Джо. Ето го синопсиса:

Историята разказва за Джо Шрайбвогъл, познат още като Джо Екзотик, ексцентричен собственик на зоопарк за екзотични животни в Оклахома, който се бори да запази парка си дори на цената на здравия си разум. Сериалът ще проследи как Джо се превръща в Джо Екзотик и как изгубва себе си в героя, който сам създава.

Сериалът ще бъде написан и ръководен от Дан Лагана („American Vandal”).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Не е верно бе….. той отдавна копае там….