За Джеймс Уан времето придобива нови измерения. В последните две десетилетия австралиецът с корени от Китай и Малайзия успя да се пробва (в някои случаи – доста успешно) в хорър-мистери и трилър жанрове, цаниха го за една от частите на „Бързи и яростни“, реализира „Аквамен“ и подготвя продължението му плюс един хорър спин-офThe Trench“ като продуцент.

Освен това Уан е решил да се включи и в продуцентския екип на една научно-фантастична идея, която носи заглавието „Hunting Season“, по разказа на Франк М. Робинсън, публикуван в далечната 1951 година. THR добавят, че сценаристът на „Джон УикДерек Колстад ще се заеме с адаптирането на историята с пътуване във времето, а сред продуцентите са още Майкъл Клиър, Сюзан Монфорд и Дон Мърфи.

Сюжетът на „Hunting Season“ е интересен – един адвокат от бъдещето е обявен за враг на държавата, и понеже тогава човечеството ще е много напреднало с използването на технологии и освен това ще са открили начин да пътуват напред-назад в потока на времето, една от обичайните „присъди“ е да пращат провинилите се в миналото, в случая – в нашето съвремие, където по петите му е пусната хайка. Осъденият има три дни да се аклиматизира и да открие начин да оцелее – ако не успее, го унищожават.

На нас ще ни е интересно да видим как оцеляват и преследвачите в нашето си настояще, освен това най-важният въпрос си остава какво се случва с намесата в причинно-следствените връзки и промяната на миналото спрямо онова настояще, което съществува в бъдещето, но това вероятно са все „бели кахъри“ за майсторите на екшън-авантюри.

Не е ясно и кой ще режисира „Hunting Season“ – надали ще е самият Джеймс Уан, от когото Universal и DC Comics/WB са доста доволни. В момента той действа по един доста по-скромен като мащаби бъдещ хорър за New Line Cinema – „Malignant“ и се е ангажирал с продуцирането на новия „Mortal Kombat“, както и с проекти за адаптирането на „Сейлъмс Лот“ и „Томичукалата на Стивън Кинг. Ще видим докъде ще стигне размахът на творческите му амбиции.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. На „Mortal Kombat“ свършиха снимките. Но с доста интересни проекти се е захванал. Всеки един филм го очаквам 🙂

  2. Очаквам „The Trench“ да си остане само на ниво идея, силно се съмнявам да го видим тоя филм някога.