Дани Бойл ни е много любим режисьор, защото неведнъж ни е показал, че отказва да бъде заключен в каквито и да е рамки и всичките му филми са различни един от друг, като само качеството им остава консистентно. Заради това и се интересуваме живо с какво ще се захване, след като се оттегли от предстоящия Бонд-филм „Смъртта може да почака“. Сега изглежда, че имаме отговор на този въпрос.

Бойл е подписал договор да режисира „Methuselah”, където в главната роля ще влезе Майкъл Б. Джордан. Тази новина няма как да не ни хване интереса, дори да бяха само имената на Бойл и Джордан, а любопитното дори не свършва до там. Оказва се, че проектът за този филм е в развитие от много години, като първоначално идеята е била Том Круз да бъде в главнята роля. Доста дълго време за режисьор е бил нает Джон Уотс („Cop Car“, „Спайдър-мен: Завръщане у дома“), но тази уговорка явно се разпада. Последната версия на сценария пък е написана от Тони Гилрой, автор на силни филми като поредицата за Борн и „Майкъл Клейтън“, но и на безумия като „Великата стена“.

Methuselah”, в чиято титулярна роля ще влезе Майкъл Б. Джордан, се основава на библейската история за Метусела, който е живял до 969-годишна възраст, благодарение на уменията си за оцеляване. Джордан е един от актьорите, които следим с огромен интерес, основно заради доказания в многобройни филми талант. Също така, той от години вече е с особения статус да бъде на ръба на голямата слава, но въпреки участието си във филми като „Крийд: Сърце на шампион” и „Черната пантера“, той сякаш винаги остава една идея назад във вниманието на широката публика. Изключвайки сравнителната му популярност обаче, ние сме се убедили, че той е истински талант и си заслужава да се интересуваме от всяка една роля, която ще поеме.

Дани Бойл пък е режисьор, чиято дейност така или иначе следим, най-вече заради огромното ниво на компетентност и неподправен чар, което той внася във всеки свой проект. Заради това го намирахме за добър избор за „Бонд 25“ и харесваме всичките му филми, дори и когато не се получават съвсем, какъвто беше случая с „Вчера си е за вчера“ Не сме сигурни, че продукция като „Methuselah”, която от години е в „development hell“, е най-доброто поле за отприщването на режисьорския му талант, но от друга страна, ако той самият се интересува от историята, сигурни сме, че ще намери начин да я направи интересна и завладяваща.

Голямото ни притеснение всъщност се корени в това, че студиото каства млад здрав хубавец като Майкъл Б. Джордан, защото според информацията се надява „Methuselah” да бъде началото на нова поредица. Каква поредица може да се създаде от мъгляв библейски персонаж не ни е много ясно, но стискаме палци на всички замесени първо да произведат един качествен филм, а пък нататък интересът на публиката ще си покаже сам.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *