Странните времена, в които живеем, гарантираха сериозна „добавена стойност“ към стрийминг-гиганта Netflix – съдържанието, което предлагат, е разнообразно по всякакви показатели (жанрове, формати, националност и какво ли още не) и там публиката може да намери по нещо за вкуса на всеки абонат. Разбира се, компанията се гордее и с възможността да финансира оригинална продукция – и в редиците на нейните автори се присъединява неуморният Спайк Лий с новия си филм „Da 5 Bloods“.

Разбира се, във фокуса на историята са афро-американци, но този път героите са ветерани от Виетнам, които години по-късно се връщат по пътищата на войната, за да открият… заровено съкровище. Вижте първия трейлър.

Психеделичния вид на трейлъра може да върне усещането за автентичност по отношение на епохата, ала само у хора от определени поколения, които имат спомени за тези отминали десетилетия. Според нас тази история може да привлече вниманието на ограничен кръг хора, пък и екшънът е реализиран в 90-тарски стил, далече от блокбастърните „клишета“, с които са свиклани по-младите поколения.

Ето какво гласи официалният синопсис на „Da 5 Bloods“:

Носителят на „Оскар“ Спайк Лий е приготвил нещо супер-ново: историята на четирима ветерани, които се завръщат във Виетнам. Те търсят останките на техния взводен и легендарно съкровище в битки с хората и природата, като трябва да се справят и с разрухата от неморалната война във Виетнам.

da-5-bloods-poster-202000519

Спайк Лий е автор на сценария, заедно с Дани Билсън, Пол Де Мео и Кевин Уилмът. Главните роли в историята са разпределени между Делрой Линдо, Кларк Питърс, Норм Люис и Исая Уитлък младши, участват още Чадуик Боузман, Джонатан Мейджърс, Пол Уолтър Хаузър, а също и Жан Рено!

Ще ни бъде любопитно какъв интерес ще предизвика подобна история – премиерата на „Da 5 Bloods“ е по Netflix на 12 юни 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. трейлъра си от всякъде етнически издържан….нито един от двамата бели в него нямаше реплика!

  2. Абе, тоя няма ли да спре да прави филми само с черни?! Не му ли писна да дъвче едно и също?!

  3. Абе, колега, коментар:

    „Абе, тоя няма ли да спре да прави филми само с бели?! Не му ли писна да дъвче едно и също?!“

    някога писали ли сте?

    1. Няма и да напише, защото е бял човек и му се гледат филми с бели, нормално 🙂

  4. „…историята на четирима (чернокожи) ветерани, които се завръщат във Виетнам. Те търсят останките на техния взводен и легендарно съкровище в битки с хората и природата, като трябва да се справят и с разрухата от неморалната война във Виетнам.“ Прозяяяяяяяяв 😀 !!!

    П.П. Баси, заради подобни изцедени от пръстите глупости май чак ще почнат да ми липсват военните „шедьоври“ с Чък Норис 😀 !!!

    1. Всеки може да пише каквото си иска но за Чък Норис да не съм чул лоша дума щото ви почвам наред. 😐

    2. „It’s a new age of terror, requires new breed of warrior“

  5. ‘По вкуса на всеки абонат’ води до подобни ….’вкусотийки’…