Често обръщаме внимание на любимците ни сред неуморните творчески умове на киното – и сега споделяме новина, свързана със страхотно талантлив тандем, режисьора Йоргос Лантимос и сценариста Тони МакНамара. Колегите от THR съобщават, че се подготвя адаптация на романа „The Hawkline Monster“, като резултатът ще бъде филм, подписан от двамата автори. Всички знаем какъв фурор предизвика предишното им общо творение – „Фаворитката“, получил купища награди и възхищението на милиони зрители по света. МакНамара наскоро беше ангажиран със сценариите на поредицата „The Great“ за Hulu, както и с предстоящия игрален филм на Disney, предисторията на прочутите 101 далматинци „Cruella“.

В самия край на миналата година споменахме, че Лантимос е в преговори за реализирането на „The Hawkline Monster“ на майстора на сатирични произведения, поезия и черни комедии Ричард Бротиган. Не можем да изгоним от главите си представата как би се разиграла историята за двама наемници, които трябва да се справят с тайнственото чудовище, ако преди години се беше реализирала идеята в техните роли да влязат Джак Никълсън и Дъстин Хофман – в проекто-версията на Хал Ашби. Или пък Джак Никълсън и Клинт Истууд – във времената, когато Тим Бъртън е искал да направи екранизацията… Това не означава, че нямаме вяра в творческия потенциал на Лантимос и МакНамара да направят всичко в името на забавлението и автентичното пресъздаване на специфичния хибрид между уестърн, хорър, фентъзи и сюрреалистична комедия.

В очакване на още по-интересни подробности около развитието на проекта – като например кастинг и снимачен период, дори и в днешните несигурни времена за световната киноиндустрия, ние оставаме с изострено внимание за новини около бъдещия „The Hawkline Monster“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *