Малко се забавихме с една новина около любимата ни Кейт Бланшет, но дойде време и за нея – актрисата е в преговори да се включи в научно-фантастичната сатира на Адам МакКей с Дженифър Лорънс „Don’t Look Up“. Интересно е, че в нашите архиви откриваме новина за Лорънс и МакКей, но тя е за проект по реално съществували лица и събития. Сега става дума за нещо съвсем различно и подробностите могат да бъдат открити при колегите отвъд Океана.

Самият МакКей описва „Don’t Look Up“ като „мрачна сатира в стила на „Да разлаем кучетата“, „Д-р Стрейнджлав“ и „Телевизионна мрежа“ и очевидно е повлиян от споменатите култови филми. В центъра на събитията са двама астрономи, които откриват, че метеорит ще разруши земята след шест месеца – и потеглят на „просветителско турне“, за да съобщят новината на човечеството. Много е вероятно хората просто да решат да не ги вземат на сериозно…

Netflix подкрепят проекта и трябваше да стартират снимките през април, за да подготвят продукцията навреме за сезона на наградите, но пандемичната обстановка промени плановете на целия свят. Когато и да се реализира идеята за „Don’t Look Up“, сигурни сме, че великата Кейт в компанията на Лорънс и под режисурата на МакКей ще поднесат интригуващо забавление.

И още една новина, свързана с Бланшет – Variety съобщават, че тя ще участва и в новия филм на сценариста-режисьор Джеймс ГрейArmageddon Time“, по който вече работи компанията RT Features, отговорна за създаването на „Към звездите“. Действието на историята се развива в Куинс, Ню Йорк – родното място на Грей, а времето е средата на 80-те години на ХХ век, като сюжетът се върти около спомени на автора от частното училище „Kew-Forest“. За момента не е ясно дали Кейт Бланшет ще поеме ролята на директорката, която вероятно ще бъде централна в повествованието, или на майката на младия разказвач.

Както може да се предположи, режисьорът е и автор на сценария, а продуцент ще бъде Родриго Тейксейра („Call Me By Your Name“), който много харесал идеята за този „много личен проект“, споделена от Грей по време на почивка за обяд на снимачната площадка на „Към звездите“. Докато не се промени обстановката в Ню Йорк, надали може да се коментират начало на снимки или срокове, в които да очакваме готовия филм. Обичаме да четем и пишем за вдъхновяващи „бъдещи творчески планове“ и ще се стремим да се информираме своевременно за всякакви новини по адрес на тези нови две заглавия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments