Братя Сафди сключват „first-look“ сделка с HBO

от на 2020-05-30
 

Макар да не са обявили конкретни заглавия и проекти, преди няколко дни компанията НВО излезе с новина, че подписват двугодишен договор с братя Сафди, като изпълнителен продуцент на всички проекти, реализирани според този ангажимент, ще бъдат колегите им от А24. Очевидно след позитивните ревюта и въодушевената реакция от страна на специалистите по адрес на „Uncut Gems“ по Netflix, НВО са решили да не изпускат възможността да привлекат Джош и Бени Сафди под крилото си и да им дадат възможност да правят още от това, което умеят най-добре…

Договорът се сключва с компанията на братята – Elara Pictures, която е сформирана с дългогодишните им сътрудници Себастиан Беър-МакКлард и Роналд Бронстийн през 2014 година. Към екипа им ще се включи и ветеранът в индустрията Дани Бернфелд, който ще продуцира филмови и телевизионни проекти за Elara. Братята досега не са работили за телевизия – като продължителен ангажимент във времето под формата на поредица, но сме сигурни, че нещата ще им се получат отлично. Все пак и НВО трябва да отговарят достойно на все по-разширяващите своите периметри Netflix, Amazon и Apple.

Любопитна е статистиката по адрес на „Uncut Gems“ – филмът с Адам Сандлър е акумулирал боксофис в Щатите над 50 милиона долара, което при бюджет 19 милиона си е доста добра възвръщаемост. Във филмографията на Сафди са още „The Pleasure of Being Robbed“, „Daddy Longlegs“, „Lenny Cooke“, „Heaven Knows What“ и „Good Time“. В момента двамата работят синхронно и по пилотен епизод за поредицата „The Curse“ на Showtime. Ще следим творческото им развитие – сигурни сме, че ни очакват още интересни неща от братя Сафди.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Milbo
  2020-05-31 at 22:51

  Радвам се да видя тази новина за тия двамата хубостници …. Преди време, проявявайки присъщата си проницателност, написах следното в коментарите под Оскаровия Кънт, относно чудния им Uncut Gems, цитат:

  В Uncut Gems формалните и музикални решения са инструменти с които братята търсят точно това – да смалят максимално разстоянието между нас и ‘истината’ (до степен при която камерата се намъква в дебелото черво на Адам Сандлер или се рее из ‘космоса’ на скъпоценния камък, за да намери източника на неговата магия).

  В отговор на което X-Force написа: Такъв булшит досега не бях чел!

  Междувременно попаднах на ей това интервю не с някой друг, а с чиляка ангажиран с въпросния сикуенс:

  https://nofilmschool.com/uncut-gems-VFX-interview

  X-Force, ако видиш това – вземи прочети въпросното интервю – и за дебелото черво и за ‘космоса’ на камъка therein … Иде дума за реализъм, колкото и привидно необичайно да изглежда това… Enjoy !

  Можеш да ми благодариш по нататък –

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-06-01 at 09:36

  Сафди заслужават договор до живот, неограничени бюджети и пълна творческа свобода :)

  Отговор

Коментирайте