19 филма от кино вселена на Marvel са достъпни на HBO GO

от на 2020-04-12
 

Героите от вселената на Marvel имат милиони фенове по света. Докато част от привлекателността на филмите за супергерои е техният фантастичен аспект, който можем да използваме като форма на бягство от проблемите, с които се сблъскваме в реалността, тези филми също са популярни и заради обратното: те отразяват човешкия опит и възможността и надеждата, че човечеството може да се справи с почти всяко предизвикателство.

Точно поради тази причина HBO са избрали този подходящ момент да предложат на зрителите цели 19 Marvel заглавия, които ще са достъпни до края на месец май в онлайн стрийминг платформата HBO GO в България.

На 10 април по HBO GO беше премиерата на трилогията за Железния човек, а в момента другите достъпни за гледане заглавия са „Отмъстителите: Краят“ (2019), „Капитан Марвел“ (2019) и „Спайдър-мен: Далече от дома“ (2019).

Към колекцията в HBO GO ще се добавят поетапно „Капитан Америка: Първият отмъстител“; „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“; „Първият отмъстител: Войната на героите“; „Тор“; „Тор: Светът на мрака“; „Тор: Рагнарок“; „Черната пантера“; „Доктор Стрейндж“; „Пазители на Галактиката“; „Пазители на Галактиката Vol.2”;  „Отмъстителите“; „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ и „Отмъстителите: Война без край“.

Всеки петък в онлайн стрийминг платформата ще сa достъпни нови заглавия:

10 април: „Железният човек“ 1, 2 и 3

17 април: „Капитан Америка: Първият отмъстител“; „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“; „Първият отмъстител: Войната на героите“;

24 април: „Тор“; „Тор: Светът на мрака“; „Тор: Рагнарок

1 май: „Черната пантера“; „Доктор Стрейндж“; „Пазители на Галактиката“; „Пазители на Галактиката Vol.2”;

8 май: Отмъстителите“; „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ и „Отмъстителите: Война без край“.

Кино вселена на Marvel не би могла да съществува без успеха на филмите за Железния човек Тони Старк. В средата на първото десетилетие от новия век Marvel решават да обединят героите, които са останали в портфолиото им след краха на комикс индустрията в края на 90-те години и правят нещо, което никой до този момент не е правил. Те създават споделена фабула на супергерои като ги поставят на голям екран.  „Железният човек“ е първият филм на Marvel Studios и той оправдава очакванията и на студиото и на феновете. Вторият филм от поредицата жъне още по-голям успех, а третото заглавие все още е в топ 3 на най-успешните солови филми за супергерои. Когато за пръв път излиза през 2008 г., никой не очаква, че ще стане толкова голям хит. Супергерой от Б-лигата, изигран от актьор, който в този момент не е на върха на славата си и продуциран от прохождащо в света на киното студио. Успехът в голяма степен е и благодарение именно на превъплъщението на Робърт Дауни-младши и днес не можем да си представим друг в тази роля, макар в началото Том Круз да е бил обмислян вариант. Робърт Дауни-младши  успява да предаде усещането за „гений, милиардер, плейбой, филантроп“ и прави ролята на Тони Старк своя запазена марка.

В по-новите истории от киновселената на Marvel виждаме извънземни, говорещи миещи мечки и живи дървета, но Железният човек носи един реализъм и доза хумор, който го държи заземен и герой, близък до зрителя. Дванадесет години след излизането на първия филм, специалните ефекти все още изглеждат добре, а костюмът на Тони Старк e героично-реалистичен дори на фона на последните филми от вселената на Marvel.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте