През декември месец ви съобщихме, че продължението на корейския зомби хит „Train to Busan” се очаква да се появи по кината през лятото на 2020 година. Дали това ще се случи зависи от създалата се обстановка в световен мащаб, но пък темата на самия филм е много подходяща за случващото се в момента. Разбира се, не говорим за зомбита и опасни биологични отрови, но много хора биха споделили, че за тях наближава краят на света.

Пълното заглавие на продължението е „Train to Busan Presents: Peninsula”, за да са сигурни продуцентите, че хората извън азиатските страни ще знаят за какво точно става дума. Вижте и първата реклама, която се появи тези дни:

Изглежда ни повече от прекрасно. Тези кратки 90 секунди са изпълнени с екшън и визуални красоти, които ни карат да тръпнем в очакване. Едва ли е нужно да споменаваме колко ни кефи купчината събрани заедно зомбита. Действието сега е разгърнато върху много по-голяма площ, което предполага и повече действие, напрежение и герои. Пост-апокалиптичното усещане в стил „Land of the Dead” на Джордж Ромеро е страшно осезаемо. Ето и официалното описание на филма:

Четири години са минали от началото на зомби апокалипсиса. Джунг-Сеок е войник, който е успял да се измъкне от засегнатите райони. Сега той ще трябва да се върне и да изживее отново ужаса, защото е изпратен на тайна мисия с две прости цели – спаси и оцелей. Когато екипът му се натъква на още криещи се хора, животът на всички ще зависи от това дали доброто или лошото в човешката природа може да надделее при подобни зловещи обстоятелства.

Вижте и официалния плакат на „Train to Busan Presents: Peninsula”, както и снимка на главния герой:

peninusala-img02-20200403 peninusala-poster-20200403

Train to Busan Presents: Peninsula” е режисиран от Сан-Хо Йон по негов сценарий в съавторство с Джо-Сук Парк. В ролите ще видим Донг-Уон Ганг, Лий Ре, Джунг-Хюн Лий и др.

За момента няма точна премиерна дата, но слуховете са за късното лято – средата или края на август. Очаква се в най-скоро време да стане ясно кога филмът ще се появи на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ебати тъпота заглавие за филм. Peninsula е доста добро попадение за заглавие и звучи страхотно… Но какво значи „Train to Busan Presents: Peninsula”……….. Presents!!???… Айде стига бе…. да не се намираме на модно ревю на Гучи….
    Можеха просто да го кръстят „Train to Busan: Peninsula”, хем звучи доста по страхотно, хем и тъпанарите по целия свят ще разберат, че става дума за продължение….

    1. Много хора недоволстват от това име, което със сигурност е сложено от продуцентите и продиктувано от рекламните кампании, а не от създателите, но… Това е животът 😀 Стига е як все тая как са го кръстили 😀

    2. Кара те да се сещаш за Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, нали? 😀 😀 😀 😀

  2. Интересно ми е как този филм ще се „сбие“ (жанрово и естетически) с „Армията на мъртвите“ на Зак Снайдър 🙂

  3. Трейлърът е пълна лудница – ще се гледа задължително!

    Узи, все още не сме видяли мостра от „Армията на мъртвите“, но нещо ми подсказва, че двата филма ще са коренно различни като визия, тон, естетика и реализация, давайки две напълно различни гледни точки в жанра. Рано е да се каже де – нека видим и там един трейлър, пък тогава ще говорим пак 🙂