Абсолютно не е за вярване, но през 2021 страхотната хорър-мистерия „Другите“ („The Others“) на Алехандро Аменабар ще стане на 20 години. Двайсет!?! (Не е истина как се депресираме.) Очевидно това е достатъчно изминало време, за да се спретне един римейк (или „съвременна версия“, както е политически коректният термин) на филма и точно с тази задача ще се нагърбят от Sentient Entertainment.

Създателката и изпълнителен директор на Sentient Рене Таб, която ще бъде и продуцент на филма (честно казано, изненадваме се, че не става дума за мини-сериал)  наравно с Кристофър Тъфин, Лукас Акоскин за Aliwen Entertainment и ветерана Серезо, споделя пред Deadline:

За мен е чест да работя по най-любимия ми хорър филм на всички времена – „Другите“, и да представя новата му версия на голям екран за нови зрители. Странно е и почти зловещо колко актуални са темите му днес: самоизолация, параноя, страх и разбира се, силно желание да предпазим себе си и децата ни от опасност. С нетърпение очакваме да разкрием дълбочината на главната героиня Грейс, чиято болка и демони увличат зрителите в наистина състрадателно пътешествие.

Съгласни сме, темите на филма са изключително актуални днес, но те ще са актуални винаги, защото точно това е един от най-ярките белези на добрата история, без значение от формата ѝ. От тази гледна точка, наистина, една нова версия на „Другите“ би могла да се получи интересно, макар и да не очакваме да се доближи до качествата на оригинала, който винаги ще си остане специален.

За тези от вас, които не помнят, „Другите“ разказва за вдовица, която във военно време живее в голямо имение и държи децата си пълна изолация заради рядко заболяване, характеризиращо се със свръхчувствителност към светлина. Пристигането на трима мистериозни прислужници отключва ужасяващите тайни на къщата…

Главната роля във филма на Аменабар се изпълнява от Никол Кидман и ако може да се вярва на информацията, подготвяната нова версия вече е привлякла вниманието на няколко „A-list“ таланти, така че се очаква в ролята на Грейс отново да видим някое голямо име. В очакване сме да научим и кой ще се нагърби с режисурата. Надяваме се да не е някой занаятчия в стил Джеймс Уан, а истински творец.

amenabar-i06-20200409

За финал, понеже споменахме Алехандро Аменабар, когото обожаваме, искаме да отбележим, че той има нов филм, който не сме гледали – „While at War“ („Mientras dure la guerra“), но за съжаление, не чуваме много добри отзиви. Ужасно ни е яд как се развива кариерата на този (поне за нас) кино вундеркинд от „Агора“ насам – снима изключително рядко, а когато го прави резултатът е плачевен („Regression”). Струва ни се, че бижута като „Tesis“, „Abre los ojos”, „Другите” и „Mar adentro” („Морето в мен”/„Навътре в морето”) вече са немислими за него. Аменабар е единственият човек, за който ни е яд повече, отколкото за Матийо Касовиц (и Алекс Прояс).

Ще следим всичко около развитието на новата версия на „Другите“ („The Others“) и ще ви държим в течение за всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Още един ненужен римейк, който ще развали иначе прекрасния филм.

  2. Да опитват колкото искат – пожелавам им късмет – но оригиналът си е класика и няма нужда от ъпгрейд!