След „42“, „Selma“ и особено след мулти-награждавания „MoonlightАндре Холанд е адмириран и търсен актьор, когото всеки би имал желание за включи в творческия си екип. От това, което виждаме в първия пълен трейлър на „The Eddy“, нашият любим режисьор Деймиън Шазел никак няма да съжалява, че именно на Холанд е поверил главната роля в предстоящата поредица, чиято премиера е по Netflix след има-няма три седмици.

Както вече сме споменавали, сериалът е създаден от Джак Торн, Алън Пол, Глен Балард и самия Шазел, като режисьорът отговаря за цялостния облик на първите два епизода, а за следващите на „помощ“ се включват Хоуда Бенямина, Лейла Маракчи и Алън Пол. Сценарист или съсценарист на всичките осем епизода е Джак Торн. Вижте как изглежда трейлъра на поредицата, чиято официална премиера беше в програмата на Берлинале 2020 (май че последният филмов фестивал в света, който успя да се проведе преди сериозното разрастване на пандемията).

С този прекрасен джаз-вайб, с впечатляващите актьори – включително Йоана Кулиг, която познаваме от „Студена война“ на Павел Павликовски, а също и още един наш любимец – Тахар Рахим („Пророкът“ на Жак Одиар), „The Eddy“ се очертава като още една добра причина за похвала по адрес на продуцентските усилия на Netflix. Безспорно, стриминг-платформата се превърна в гигант, доставящ качествена услуга на своите потребители, но политиката им да влагат средства за създаването на филми или поредици по теми и сюжети, които не бихме определили като „блокбастърни“, е достойна за уважение.

В случая с „The Eddy“ историята се завърта около Елиът Удо – известен джаз пианист от Ню Йорк, преместил се в Париж, където се опитва да избяга от предишния си живот. Като един от собствениците на западащ клуб, Елиът започва връзка с една от певиците, ала се появяват проблеми с бизнес партньора му Фарид, който се оказва замесен в нечисти практики в клуба. Когато 15-годишната дъщеря на Елиът изведнъж се появява в Париж с молба да се върне в Щатите, той трябва да преосмисли живота си – да се изправи срещу проблемите на миналото си, да спаси клуба и да защити близките си.

Очаква ни много прекрасна музика (знаем – Шазел е страхотен майстор, особено в създаване на музикални филми!) в компанията на талантливи актьори като Андре Холанд, Тахар Рахим, Йоана Кулиг, Лейла Бекхти, Амандла Стенбърг, Мелиса Джордж, Адил Деби, Бенджамин Биолей, Чеки Карио. Не виждаме какво може да се обърка – и чакаме с нетърпение 8 май, когато е премиерата на сериала по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *