Трейлър на документалния филм „Kubrick by Kubrick“ на Грегъри Монро

от на 2020-04-11
 

Да бъде оформен разказ за живота и творческия път на един от безспорните гении във филмовото изкуство – Стенли Кубрик, това е супер-предизвикателство. Надали в момента има кинаджия, който да се наеме да стори това сам, но Грегъри Монро е композирал новия документален филм „Kubrick by Kubrick“ с помощта на думи и идеи, споделени от самия Кубрик. В документалната история са използвани многобройните интервюта на ветерана на френската филмова критика Мишел Симон, а комбинацията им с уникални архивни кадри, предоставени от семейството на Кубрик, правят „Kubrick by Kubrick“ повече от задължителен за всеки киноман!

Режисьорът Монро има в актива си проекти като „Calamity Jane: Wild West Legend“, „Michel Legrand: Let the Music Play“ и „Racing Through Life – Toulouse-Lautrec“. Ето какво гласи официалният синопсис на „Kubrick by Kubrick“:

Невъзможно е да се оцени влиянието на Кубрик върху развитието на киното. Той беше истински великан, творбите му са неподражаемо изкуство в най-чист вид, изучавани от студенти по кино и от майстори режисьори, в търсене на отговори – известно е на всички, че Кубрик е особено сдържан в това отношение. При все, че Кубрик е един от най-изследваните, внимателно проучвани режисьори в цялата история на киното, рядко е предоставяна подобна изключителна възможност – да се чуят думите му с неговия собствен глас. На разположение на документалиста Грегъри Монро са ексклузивни обновени записи на подробни интервюта, правени с тайнствения режисьор в продължение на 30 години, които предават дълбоки разсъждения и философията му. Архивните материали са подредени с усет за ритъма на разказа и с особена грижа за историческата ценност на всички материали, от които е конструиран „Kubrick by Kubrick“ – филмът е превърнат в богато, изпълнено с лирика кинематографично есе, ода за значението и смисъла на киното за онези, които го правят и – разбира се – за зрителите…

Предвидената премиера на „Kubrick by Kubrick“ на Монро в рамките на Филмовия фестивал Трайбека ще бъде отложена за неопределено време, вследствие пандемичната реалност на нашето съществуване в последните месеци. Ще очакваме новини за това, особено вълнуващо за екипа ни, ценно парченце от историята на киното!

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте