Доста вълнуващи новини излязоха около следващия режисьорски проект на Оливия Уайлд – „Don’t  Worry Darling”. Това ще бъде вторият филм, който Уайлд режисира след крайно приятния и високооценен „Booksmart” от миналата година. С дебюта си Уайлд ни показа, че режисьорските ѝ умения съвсем не са за подценяване, а сега явно ще се захване с доста по-завоалирана и нестандартна история, което само може да ни радва.

Don’t Worry Darling” се заформя като нещо, към което определено проявяваме интерес и то поради няколко причини. На първо място е историята за нещастна домакиня, която живее в изолирано утопично общество в калифорнийската пустиня около 1950 г. Филмът е описван като психологически трилър, което винаги ни грабва интереса, и ще бъде написан от партньорката на Уайлд в „BooksmartКейти Силберман. Всъщност тя ще преработи сценарий, първоначално написан от Шейн и Кери Ван Дайк, които ще продуцират филма.

florence-pugh-shia-lebeouf-chris-pine-2 (1)

Освен това кастът се очертава повече от интригуващ. Главната роля на домакинята ще бъде поета от Флорънс Пю, която в последно време впечатлява с разнообразни роли в доста различни филми – „Семейни кютеци”, „Малки жени”,  „Midsommar” – и винаги успява да блесне. Към нея ще се присъединят Шая Лебоф и Крис Пайн в засега необявени роли, но си представяме, че единият от тях вероятно ще бъде съпругът на нещастната домакиня. Освен с режисурата, Оливия Уайлд ще се нагърби и с една от важните поддържащи роли.

Очевидно не само ние виждаме потенциал в този проект. За правата да продуцира филма New Line печелят доста дълъг и оспорван търг. С такъв силен каст и млад, но много обещаващ режисьор, разбираме защо студията са се борели кой ще има възможността да доведе „Don’t Worry Darling” до екраните. Харесахме „Booksmart” и режисурата на Оливия Уайлд, но филмът все пак беше доста шаблонна тийнейджърска комедия. Именно заради това нямаме търпение да видим как тя ще се справи с тази по-нестандартна задача. Пък и сме фенове на Уайлд от толкова време, че ѝ стискаме палци за всичко, с което се захване.

Естествено, премиерна дата няма, но това ще бъде един от филмите, за които се надяваме, че ще влязат в продукция възможно най-скоро след края на пандемията. Ще следим за още подробности и ще ги споделяме, когато излизат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Флорънс я харесвам много, но все още ми се струва прекалено млада да играе ролята на домакиня.