Нова версия на „Светецът“ – този път с Крис Пайн

от на 2020-04-22
 

Добри новини се задават за още един от любимците „Крис“ в актьорския свят. Често можете да срещнете в мрежата шегички за двамата Бенедикт (Къмбърбач и Уонг) и двамата Том (Хидълстън и Холанд), а бройката на Крис наистина е забележителна – цели трима (Хемсуърт, Евънс и Прат). Та в този смисъл ако Крис Пайн до момента е бил „изолиран“ от групата на супер-героите, това предстои да се промени. Не в контекста на вселената Marvel, а – може би – в предстояща самостоятелна поредица.

Новината е споделена от Variety, които съобщават, че Пайн е започнал преговори за бъдещия екшън „The Saint“, който ще адаптира поредица романи от 20-те години на ХХ век, написани от Лесли Чартерис. Чакайте, имаме спомен, че нещо подобно вече сме писали – обаче се отнасяше за Прат… Ако въобще става въпрос за същия проект и същата продуцентска къща, явно предпочитанията са се прехвърлили към свободния в момента Крис. С режисурата на новия проект се очаква да бъде ангажиран Декстър Флечър (който нас ако питат, първо трябва да си завърши „Шерлок Холмс 3“, но…). Този своеобразен рибуут – след поредицата от 60-те години с Роджър Мур и опита за нов живот през 1997 година с Вал Килмър, е написан от Сет Греъм-Смит.

Историята разказва за Саймън Темплър, който е „крадец под наем“ в традицията на Робин Худ, който участва в различни авантюристични проекти и обири в цял свят. Представяме си как тази поредица може да спечели много, ако се възложат на Пайн задачи, свързани с екшън, комбиниран с комедийни ситуации – според нас ще му се получат добре нещата, пък и е скучно подобни герои да се взимат прекалено насериозно. И да не забравяме, че опита за съживяване на Джак Райън (пак с Пайн) никак не се получи…

При сегашното развитие на ситуацията в световен мащаб, никак не е ясно кога би могло да се стартира нещо около подготвяната нова версия на „The Saint“, но коментарът е, че се очаква това да е следващ проект за Флечър след номинирания за Оскар „Рокетмен“. Да видим.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте