Дейвид Гордън Грийн ще режисира пилотния епизод на сериал по „Hellraiser“ за HBO

 

Преди близо година изразихме надеждите си да се осъществи поне един от двата подготвяни проекта във вселената на „Hellraiser” – римейка на първия филм на Клайв Баркър и сериал, който да развие митологията. След като по-рано този месец получихме информация, за новата филмова версия, то сега е време да обърнем внимание и на телевизионния вариант.

Радваме се, че продуцентите не са загърбили плановете и вече имаме потвърждение, че HBO ще се заемат с този проект. Част от епизодите, в това число и пилотният, ще бъдат режисирани от Дейвид Гордън Грийн, който успя да вдъхне живот на класиката на Джон Карпентър „Хелоуин“ преди две години и чието продължение се очаква през есента.

Над сценария на новия „Hellraiser” сериал ще работят Марк Верхайден („Battlestar Galactica”, „Heroes”) и Майкъл Дохърти („Trick ‘r Treat”, „Krampus”). Както вече споменахме, идеята е да се развие вече установената митология за Пинхед и ценобитите и да се разкажат нови и ужасяващи истории. Авторите обещават, че вече съществуващите филми няма да бъдат игнорирани, а просто ще бъдат представени други герои. Продукцията на HBO няма да има нищо общо с подготвяния от Spyglass римейк.

Припомняме ви, че в основата на „Hellraiser” франчайза стой Пинхед и най-разнообразни гротески ценобити, които биват повикани от любопитни хора чрез пъзел кутията на Лемаршан. Желанията на нещастните души винаги са комбинирани с много болка и страдания, а самите те са завлечени в най-дълбоките кътчета на Ада, обречени на безкраен тормоз.

Все още няма информация за какво ще се разказва в новия сериал, но Верхайден и Дохърти имат огромна база от комикси и разкази, от които да черпят вдъхновение. Ние все още се надяваме на антологичен формат и всяка серия да разказва различна история, но ще почакаме за официална информация.

Най-голямото притеснение на този етап е кой ще поеме иконичната главна роля, защото Дъг Брадли успя да изгради Пинхед, който много трудно може да бъде заместен или имитиран.

Признаваме си, че нямаме кой знае какви очаквания, но със сигурност ще следим развитието с интерес.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2020-04-29 at 15:25

  HBO e чудесно място за Пинхед, а с Грийн начело би трябвало нещата да са чук. Стискам палци за АДски добър филм и още по-интересен сериал.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-04-29 at 17:03

  Айде просто да се случи най-сетне – филм, сериал, рок опера ебати, ама ми писна от тия дългогодишни слухове, които толкова време не доведоха до нищо :(

  Отговор

  • radi
   2020-04-29 at 21:34

   Този път няма да си разочарован


  • UZUMAKI
   2020-04-29 at 22:56

   Bceки път съм разочарован, когато видя, че си коментирал 😀


  • radi
   2020-04-30 at 10:54

   Хаха, шегаджия


  • UZUMAKI
   2020-04-30 at 13:22


  • Silentium
   2020-05-01 at 12:24

   Като гледам сега и двата проекта се движат напред… има надежди най-после нещо да се случи 😀


Коментирайте