Гари Дауберман ще режисира подготвяната от Джеймс Уан екранизация на „Сейлъмс Лот“

 

Мина близо година откакто чухме последно новини около подготвяната от Джеймс Уан екранизация на култовия вампирски роман на Стивън Кинг „Сейлъмс Лот”. Тогава беше ясно, че Гари Дауберман ще се заема със сценария. В портфолиото му можем да намерим комерсиални ужаси като двете части на „То”, трите филма за демоничната кукла Анабел и „Монахинята”.

Дауберман няма много опит зад камерата, но дебютът му „Анабел 3“ беше приет много добре от публика и критика и съвсем закономерно той е получил предложение да режисира и този филм. Сделката е сключена и вече официално Гари Дауберман е както сценарист и изпълнителен продуцент, така и режисьор на „Сейлъмс Лот”.

Припомня ви, че книгата на Стивън Кинг разказва за писателя Бен Миърс, който се връща в родния си град в щата Мейн. Той иска да загърби мъката от миналото и да започне живота си начисто. Привидно спокойното ежедневие обаче не е каквото изглежда. Зла сила е надвиснала над градчето и съвсем скоро ще се наложи Бен да се бори за живота си и да отблъсне вампирско нашествие.

гари дауберман

Съвсем логично е сега студиото да използва принудителната почивка и да започне да събира актьорския състав. Интересно ни е дали Уан и компания ще изберат стандартния до този момент подход за скъпи и пищни продукции или ще опитат посоката на Blumhouse за нещо по-скромно, но интересно. Надяваме се, че в най-скоро време ще можем да чуем и за първите попълнения в екипа.

Ето какво споделя и самият Дауберман за работата си по сценария:

Много съм развълнуван да бъда част от този проект. Книгата не е била представяна на голям екран до този момент и за мен е чест да бъдем първи. Голямо забавление е да пиша за вампири и да представя нещо наистина страшно на зрителите. Не съм виждал добър вампирски филм от много време и се надявам публиката да хареса това, което ѝ готвим.

Ние можем само да чакаме и да се надяваме, че Гари Дауберман няма да опропасти този чудесен роман и ще успее да ни покаже нещо наистина страшно и качествено. Ще следим развитието с умерен интерес, за да не останем разочаровани.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте