Дори и без да знаем особено много подробности за проекта, за който ще ви разкажем сега, екипът, който ще го реализира, е повече от впечатляващ и няма как да не го обсъдим. Филмът се нарича „Exit West” и ще бъде продуциран от две от най-известните фамилии в момента – Русо и Обама. Сериозно, братята Русо и продуцентската им къща са се съюзили с Барак и Мишел Обама и тяхната продуцентска компания Higher Ground, за да разкажат история за бежанската криза.

Естествено, че бившата първа двойка на Щатите едва ли много разбира от правене на кино. Само че те разбират от важни и интересни житейски истории, заради което са си осигурили правата за едноименния роман „Exit West” на Мошин Хамид. В допълнение към това, те знаят как да си избират правилни хора, с които да работят, което несъмнено е причината да се съюзят именно с Джо и Антъни Русо – режисьорите на два от най-доходоносните филма на всички времена.

Откакто приключиха монументалното постижение, което бяха последните 2 филма за „Отмъстителите”, Братята Русо ни показват, че се интересуват от това да правят кино за наболели социални въпроси (като опиоидната криза). Сега продължават тази тенденция, подкрепени от може би най-подходящите хора, които да привлекат много внимание и легитимност към проекта им.

Те, освен това, отново ни показват, че знаят как да съберат впечатляващи фигури, които да застанат начело на проекта. В главната роля е кастнат прекрасният Риз Ахмед, за чийто актьорски способности не виждаме какво има да се говори – показвал ни ги е отново и отново, във всякакви жанрове и типове герои. На режисьорския стол пък ще седне Ян Деманж, режисьор на фестивалния хит „’71” и на „White Boy Rick”.

Смятаме, че е повече от ясно защо почти не можем да повярваме що за екип са събрали Netflix (че кой друг) да доведат тази история до екрана. А историята разказва за глобалната бежанска криза през очите на двама млади, които са принудени да напуснат домовете си, след като родителите им са убити от случайни изстрели. Градът им става все по-насилствен и опасен, заради което те се присъединяват към мигрантска група, която е поставена пред избор от 3 различни неясни бежански локации и култури.

Бежанската криза, разбира се, е един от най-наболелите и значими въпроси в световно отношение в последните години. Индивидуализираният разказ, който ще покаже мигрантите като истински хора, прокудени от домовете си, вместо като обща заплашителна маса, без съмнение ще помогне за разбирането на проблема на кризата от зрителите. А има ли по-добра комбинация от семейство Обама и Netflix, че да бъде гарантирано, че за този филм ще чуят и ще знаят възможно най-голям брой хора?

Ще следим развитието на „Exit West” внимателно и ще споделяме новините своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Изобщо не се учудвам.
    Без да политизирам, но отсега съм наясно с филм и в същността си колко са лоши Асад, сирийците (привърженици на Асада), популистите, фашистите, комунистите и оня злия демон Путин, който яде бебета за закуска във вестибюла си….
    И разбира се колко са добри, клетите сирийски бежанци от Ангола, Мозабик, Мароко, Тунис, Либия, Алжир, Египет, Афганистан, Пакистан, Индия, Мали, Нигер, Нигерия и т.н.
    И разбира се ще разберем клетите „сирийски“ бежанци колко са добри и са носители на най големите привърженици на евроатлантически ценности изповядващи се от групите, Ислямска държава, Тарир ал-Шам. Ал-кайда, Тахрир ал-Ислам и т.н.
    Пак казвам, без да политизирам е кристално ясно от квадрилион километри колко миризлива политическа пропаганда се появява тук… Дори и Танос със щракането не може да оправи проблема.
    Едните плюят по другите какви генератори на пропаганда, фалшиви новини и лъжи са другите….. и обратното…
    Това ми напомня нашата много стара и древна поговорка, която неслучайно е казана. Крадеца вика дръжте крадеца…

    1. Бравос, един психолог най-добре ще каже какъв точно е този процес при който човек има такава нужда далечни, неясни, непознати, най-често по-големи и мащабни неща да ги смъкне до собствената позната, най-често много по-малка и цинична мярка….Изобщо народа най-добре знае – Обама пасти да яде ….

      Гледай American Factory, друг филм с който са се занимавали по тангентата – доста научава човек от него, освен че е много интересен….