В състояние на пандемия и извънредно положение, което държи повечето хора затворени у дома, разбираме абсолютно всеки, на когото не му се гледат тежки и тягостни филми и се обръща към киното само и единствено с идеята да избяга максимално далеч от проблемите. От друга страна, разбираме и всички, които в тази ситуация се поддават на първичното желание да гледат филми за зарази или изолация. И точно за тези хора е настоящото ни предложение – „Hippopotamus“.

Историята е следната: Руби (Ингвилд Дейла) се събужда от лош сън само за да открие, че се намира в истински кошмар. Тя е отвлечена и затворена в мазе, краката ѝ са счупени и не помни нито коя е, нито как се е озовала в тази ситуация. Нейният похитител Том (Стюарт Мортимър) ѝ дава да разбере, че тя ще остане в плен, докато не се влюби в него. Руби е твърдо решена да избяга, докато Том не започва да ѝ помага да си припомни миналото и тя поставя абсолютно всичко под съмнение.

Hippopotamus“ е пълнометражният режисьорски дебют на Едуард А. Палмър, който адаптира собствения си едноименен късометражен филм от 2015. Вижте обещаващия трейлър.

Сигурно е яко Роджър Дийкинс да каже за филма ти, че е „Mesmerising“. И сюжетно, и визуално, видяното в трейлъра (извън директните цитати на култови сцени, като тази с топката) ни напомня на много произведения, част от които са споменати и в хвалебствените цитати, но въпреки това оставаме с впечатление, че „Hippopotamus“ все пак ще може да ни предложи свеж и оригинален прочит на познатите теми. Лично ние обожаваме подобни истории и бихме гледали филма с огромно удоволствие.

В допълнение вижте и два постера.

hippopotamus-poster-2-20200322 hippopotamus-poster-1-20200322

Още веднъж, режисьор и сценарист на „Hippopotamus“ е Едуард А. Палмър, който адаптира собствения си едноименен късометражен филм. В ролите са Ингвилд Дейла, Стюарт Мортимър, Том Линкълн и Джонатан Коб.

Премиерата е 27 март на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *