В края на септември миналата година трябваше да видим поредния конвейерен хорър-трилър на Blumhouse „Ловът“ („The Hunt“), но в светлината на масовите убийства в Дейтън и Ел Пасо в началото на август, Universal решиха да не го пускат на екран в знак на уважение към паметта на жертвите.

Ако се чудите защо „Ловът“ би могъл да бъде проблематичен в това отношение, припомняме, че сюжетът му черпи вдъхновение от превърналия се в класика разказ на Ричард Конели „The Most Dangerous Game“ и разказва за дванадесет непознати мъже и жени, които са избрани пряко волята си да бъдат жертви в специално организиран (от група „елитни либерали“) лов на хора.

Трябва да отбележим, че принципно разбираемото решение (виждали сме да се взимат подобни и заради други трагични събития) на Universal беше подпомогнато и от тъжното състояние на съвременния социален, икономически и политически ландшафт в Америка, където всеки е обиден за нещо, доста леви идеи се превръщат в идеологии и много хора заклеймиха „Ловът“ още преди престрелките.

Но както и да е, да не навлизаме и ние в политика. По същество, шест месеца след тези събития филмът отново се появи в календара на Universal, като студиото интелигентно е пипнало леко маркетинга, за да се възползва максимално от „скандала“. Вижте двата нови трейлъра, които се появиха преди няколко дни.

Интересна е разликата между щатския и международния трейлър. Щатският е толкова „очевиден“ в коментарите към критиците на филма, че чак е болезнено. Между другото, очакваме подобен „финес“ в представянето на темите и идеите в самия филм и затова ни е адски смешно, когато някой седне и почне да протестира срещу подобни продукции. Направо е смехотворно.

Надеждите ни за „Ловът“ са да предложи поне малко „B-movie“ забавление, защото всичко останало изглежда толкова генерично, че не е истина. Да не говорим, че целият филм ни е разказан в рекламите. Сигурни сме обаче, че ще има някакъв туист и нямаме търпение да разберем какъв е, за да се посмеем.

Вижте два постера.

hunt_ver3_xlg hunt_ver2_xlg

Режисьор на „Ловът“ („The Hunt“) е Крейг Зобел („Compliance“, „Z for Zachariah“), по сценарий на Деймън Линделоф и Ник Кюз („The Leftovers“). В ролите са Бети Гилпин, Хилъри Суонк, Ема Робъртс, Джъстин Хартли, Айк Баринхолц, Ейми Мадиган и др.

Премиерата е на 27 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

    1. Недей! Спести си малкото време, което ни остава на Земята 😀 Първите 5-10 минути са супер, всичко останало е пълен т@ш@к.

    2. Uzumaki, а от мен имаш гореща препоръка да НЕ го скипваш. „Ловът“ е много странен хибрид – повече сатира, отколкото трилър и повече черна комедия, отколкото хорър. Ако трябва да го опиша с една дума – филмът е яка гавра с жанровите тропи. Социалните послания са съвсем повърхностни и са по-скоро подигравка с филмите със социални послания. „Ловът“ е изключително свежо и оригинално жанрово упражнение, което не си поставя никаква друга цел, освен 100% entertainment. И го постига.

    3. d4, завиждам ти ако си се смял дори веднъж на този филм…

    4. То, че е сатира, сатира е. Ама, мен лично, грам не ме вълнува американска вътрешна политика и техните комплекси. Аналогично не би ме вълнувала и сатира относно подземният живот на слепите кучата.
      Последният бой ми допадна, защото ми напомни на Kill Bill. В крайна сметка, не бях особено развлечен…

  1. ‘Левите идеи’ нямат никаква заслуга, че това нещо не става и за б муви забавление –
    може би бих гледал ‘избрано’ – в рамките на 6 минути -Нещо като Quibi вариант ха-ха

    К’во някой си говори – и дали нещо става са две различни неща …

  2. Много зле,многооооо…дори не знам откъде да започна – просто не си губете времето.Ако от тоя вирус последвалата криза може да има някакви позитиви – дано такива „проекти“и всякакви други шитни им спрат финансирането и киното да с евърне малко към златните си години…

  3. Сюжета ми напомня за един от по-добрите филми с участието на ван Дам – Трудна мишена (ама може би защото Джон У е режисьор), но тогава още беше безопасно да се правят подобни истории, сега SJW-та дебнат навсякъде 🙂