Трейлъри на „The Hunt“ на Крейг Зобел с Бети Гилпин и Хилъри Суонк

от на 2020-03-01
 

В края на септември миналата година трябваше да видим поредния конвейерен хорър-трилър на Blumhouse „Ловът“ („The Hunt“), но в светлината на масовите убийства в Дейтън и Ел Пасо в началото на август, Universal решиха да не го пускат на екран в знак на уважение към паметта на жертвите.

Ако се чудите защо „Ловът“ би могъл да бъде проблематичен в това отношение, припомняме, че сюжетът му черпи вдъхновение от превърналия се в класика разказ на Ричард Конели „The Most Dangerous Game“ и разказва за дванадесет непознати мъже и жени, които са избрани пряко волята си да бъдат жертви в специално организиран (от група „елитни либерали“) лов на хора.

Трябва да отбележим, че принципно разбираемото решение (виждали сме да се взимат подобни и заради други трагични събития) на Universal беше подпомогнато и от тъжното състояние на съвременния социален, икономически и политически ландшафт в Америка, където всеки е обиден за нещо, доста леви идеи се превръщат в идеологии и много хора заклеймиха „Ловът“ още преди престрелките.

Но както и да е, да не навлизаме и ние в политика. По същество, шест месеца след тези събития филмът отново се появи в календара на Universal, като студиото интелигентно е пипнало леко маркетинга, за да се възползва максимално от „скандала“. Вижте двата нови трейлъра, които се появиха преди няколко дни.

Интересна е разликата между щатския и международния трейлър. Щатският е толкова „очевиден“ в коментарите към критиците на филма, че чак е болезнено. Между другото, очакваме подобен „финес“ в представянето на темите и идеите в самия филм и затова ни е адски смешно, когато някой седне и почне да протестира срещу подобни продукции. Направо е смехотворно.

Надеждите ни за „Ловът“ са да предложи поне малко „B-movie“ забавление, защото всичко останало изглежда толкова генерично, че не е истина. Да не говорим, че целият филм ни е разказан в рекламите. Сигурни сме обаче, че ще има някакъв туист и нямаме търпение да разберем какъв е, за да се посмеем.

Вижте два постера.

hunt_ver3_xlg hunt_ver2_xlg

Режисьор на „Ловът“ („The Hunt“) е Крейг Зобел („Compliance“, „Z for Zachariah“), по сценарий на Деймън Линделоф и Ник Кюз („The Leftovers“). В ролите са Бети Гилпин, Хилъри Суонк, Ема Робъртс, Джъстин Хартли, Айк Баринхолц, Ейми Мадиган и др.

Премиерата е на 27 септември.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте