Някои не спират да говорят за „Westworld”, други за „The Mandalorian”, трети пък все още провеждат дебати дали „Игра на тронове“ завърши подобаващо или не. Колкото и пикантни да са всички тези заглавия, има друг „binge-worthy” наркотик, който е обсебил екипа ни, и това е бижуто на Дейвид Финчър – „Mindhunter”. Още от първия сезон всички луднахме по криминалния психотрилър и следяхме под лупа развитието му. Финчър неведнъж е казвал, че идеята е да има пет сезона, като до момента са излезли само два. Качеството на втория дори надвишава първия, което от своя страна вдигна очакванията ни за трети сезон до небето.

За съжаление, дойдоха тежки дни за този така успешен сериал. Имайки предвид, че Финчър се е заел със заснемането и продуцирането на черно-белия биографичен филм „Mank“, както и с продуцирането на втория сезон на „Love, Death + Robots”, режисьорът е трябвало да остави „Mindhunter” настрана за известно време, за да се съсредоточи над горните два проекта. Макар всички тези заглавия да излизат под шапката на Netflix, има само 24 часа в деня и явно Финчър не може да обърне внимание на всичко около него. Ето какво гласи и официалното изявление на Netflix относно отлагането на трети сезон:

Дейвид е съсредоточен над заснемането на първия си филм за Netflix – „Mank”, и продуцирането на „Love, Death and Robots”. Той може да се завърне да довърши „Mindhunter” някой ден, но междувременно прецени, че не е честно да спира актьорите да работят по нови проекти, докато той самият работи над нови заглавия.

mindhunmter-cast-20200225

Основните актьори от сериала – Гроф, МакКалъни и Торв – са официално освободени от своите договори, което означава, че могат да търсят оферти за други телевизионни/филмови проекти. Напълно оправдано и подкрепяме решението на Финчър на сто процента. Въпреки това не можем да скрием разочарованието си, че един от най-добрите сериали, правени някога, е в застой, който може и да се окаже перманентен. Ако Финчър снима „Mank”, който се очаква да излезе тази есен, то режисьорът ще може евентуално да се съсредоточи над трети сезон на „Mindhunter” чак през 2021 година, което пък означава сезонът да излезе през 2022 година. Това е прекалено много време за Netflix, които не спират да бълват нов материал за поглъщане.

Отделно изтече информация от The Playlist и Deadline, че „Mindhunter” е неофициално канселиран и макар актьорите да обожават съвместната работа с Финчър, в крайна сметка той е причината за това решение. Източници твърдят, че дългите снимки на втори сезон са довели до доста негативни емоции у Финчър и накрая на процеса той е бил креативно изцеден. Също така е имал проблеми с някои от режисьорите на епизодите и макар официално Финчър да е заснел само два епизода, в крайна сметка се е наложило той да се намеси в презаснемането и на други. Deadline споменават, че Финчър е имал намерение да увеличи бюджета на трети сезон и да намали броя на различните локации, което не се е харесало на Netflix. И за капак на всичко – Финчър е споменал, че има намерение след премиерата на „Mank” да продължи да режисира пълнометражни филми и да остави зад гърба си телевизионния свят за известно време. Това донякъде се потвърждава и от изявлението на Netflix, където те споменават, че „Mank” е първият филм на Финчър за стрийминг платформата (т.е. предстоят още след това).

Всичко това има смисъл и звучи напълно правдоподобно. В крайна сметка Финчър не е снимал филм от великолепния „Gone Girl” насам, което беше преди 6 години. Докато чакаме един от любимите ни режисьори евентуално да се завърне да довърши един от любимите ни сериали, не ни остава нищо друго освен да поемем дълбоко дъх и да се радваме на настоящите два сезона на „Mindhunter”, защото накрая може да си останем само с тях.

mindhunmter-20200225

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *