Иска ни се да имаме цялото време на света за всички сериали, които искаме да изгледаме, но за съжаление, все за нещо не остава време. Донякъде и затова много се радваме, когато видим интересен проект на хоризонта, който ще се състои само от 6 серии, а ще ни разкаже любопитна и добре направена история. Надяваме се именно такъв да е случаят със „Заговорът срещу Америка” („The Plot Against America”) – очаквания нов мини-сериал на HBO и създателя на „The WireДейвид Саймън и творческия му партньор Ед Бърнс.

Самият факт, че е от създателите на „The Wire”, ни е практически достатъчен, защото той е широко признат като един от най-добрите сериали, правени някога. Оттам нататък обаче историята също ни се струва адски любопитна – базирана е на книгата на Филип Рот, развива се в алтернативна вселена, където Чарлс Линдбърг печели президентските избори в Америка през 1940 г. срещу Франклин Д. Рузвелт. Линдбърг е популист и ксенофоб, който апелира към най-лошите инстинкти на хората и с победата си всъщност бута Америка в посоката на фашизма, вместо срещу него.

Историята е разказана от гледната точка на еврейско семейство от работническата класа, които живеят в Ню Джърси и в началото се опитват да запазят оптимистичен поглед, но когато Линдбърг печели, става ясно, че животът им ще стане крайно сложен и може би трябва да мислят резервни варианти за оцеляването си.

Вижте трейлъра сега:

Изглежда ни доста интересно, със сигурност няма да е най-лесното и приятно изживяване за гледане, но това в никакъв случай не е минус. Кадрите от трейлъра ни показват скъпа и много добре изглеждаща продукция, която разглежда важна тема по доста безапелационен начин. Кадърът, в който член на Клана се разхожда в цялата си безумна униформа, е абсолютно вледеняващ и предполагаме, че няма да бъде единственият. Неминуемо е да се правят сравнения с „Човекът във високия замък”, чийто първи сезон беше адски силен. Надяваме се с ограничения си брой епизоди „The Plot Against America” да избегне спада в качеството, което се случва с разтеглянето на сезоните.

Актьорският състав също е доста любопитен, включва Зоуи Казан, която много харесахме в „The Big Sick”, Уинона Райдър, Морган Спектър и Джон Туртуро.

Премиерата на „Заговорът срещу Америка” („The Plot Against America”) е на 16 март по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *