БББ

Тери Джоунс е велик!

Ще остане завинаги в сърцата и в мислите ни…

В продължение на пет десетилетия светът имаше удоволствието да наблюдава и възхвалява прозорливостта, таланта, словесната виртуозност и великото чувство за хумор на този колосален талант!

Една от главите на прочутия змей „Монти Пайтън“ и вечната майка на Брайън, автор, сценарист, режисьор, мислител, фантазьор, луд магьосник, великолепен купонджия, свободолюбив дух, Човек с огромна душа, който беше готов да реализира всяка шантава идея.

С поклон пред неговия талант, каним всички фенове на една специална прожекция в Дом на киното / Dom na kinoto  в неделя – 2 февруари, от 18:30 часа.

Елате да видим отново заедно уникално ре-мастерирания вариант на култовата класика „Животът на Брайън“ – на голям екран!

Билети > http://bit.ly/3aQFmMk

Животът на Брайън“  е една от епохалните творби на „Монти Пайтън“, с участието на неповторимите, легендарни Греъм Чапман, Майкъл Пейлин, Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиъм и Тери Джоунс, който е и режисьор на сатиричната сага. 40 години след премиерата през 1979 година всички отново запяваме в един глас „Always look on the bright side of life!“, а новите поколения имат възможност да се порадват на уникалното чувство за хумор на „питоните“ и техните съмишленици.

Животът на Брайън“ е може би най-известният игрален филм на „Монти Пайтън“. Той със сигурност е най-амбициозният и предизвиква най-сериозни противоречия, включително обвинения в богохулство. Протестът на различни религиозни групи преди 40 години е толкова силен, че филмът е забранен за показ в някои държави. „Това е новото пришествие на Брайън, а ние сме тук, за да подарим на света нова доза смях“, споделят неуморните „питони“. „Действието в „Животът на Брайън“ може да е част от историята преди 2000 години, но то е и огледало на нещата, които се случват днес в света. Само дето е смешно!“

Може да припомним и още един интересен факт – историята на София Филм Фест от самото си начало е свързана неразривно с „Монти Пайтън“ и техните филми. През годините у нас са представяни всички техни творби (почти), а специални гости са били Тери Джоунс, Майкъл Пейлин (който снима в България епизода „Eastern Delight“ от документалната поредица „Новата Европа на Майкъл Пейлин“) и Тери Гилиъм!

Животът на Брайън“ е на голям екран още веднъж – тази неделя, от 18:30 часа!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Велик филм. Гледал съм го 50 пъти. Коеот ме подсеща, пак да го гледам.

  2. Най-добрият „Монти Пайтън“ 🙂 Супер за прожекцията… и наистина жалко за повода 🙁

  3. „Животът на Брайън“ е една от най-свежите екранни подигравки с идиотщината, наречена „Християнска религия“. Може би само „The Invention of Lying“ може да му съперничи в това отношение. И Family Guy, разбира се. Всъщност Сет Макфарлан е силно повлиян от Монти Пайтън. В сериала има купиша препратки към техни скечове. Дори една серия съвсем тенденциозно носи името „Life of Brian“.

    Вечна му памет на Тери Джоунс!