Тийзър трейлър на втори сезон на „Altered Carbon“ с Антъни Маки

от на 2020-02-05
 

ltered-carbon-season-2-img01-20200205

От време на време попадаме на случайни коментари за първия сезон на „Altered Carbon“, които са изключително положителни, и оставаме с впечатление, че хората му се кефят. За наше съжаление, ние не можем да кажем същото. Макар и да не го намираме за напълно трагичен, определено поставяме сериала в графа „разочарования“, особено в сравнение с литературния си първоизточник – едноименната neo-noir фантастиката на Ричард Морган (публикувана у нас под заглавието „Суперкомандос“).

Имаме намерение обаче да дадем шанс на предстоящия втори сезон, в който новият „ръкав“ на главния (анти)герой Такеши Ковач ще се изпълнява от Антъни Маки, който заменя Джоел Кинеман, чието дървено изпълнение беше една от многото причини за разочарованието ни от първия сезон. Актьорска замяна, която можем да определим като „от трън, та на глог“, но ще видим. Припомняме, че действието на „Altered Carbon“ се развива в бъдещето, когато човечеството е открило технология за пренасяне на съзнанието от едно тяло („ръкав“) в друго.

Вижте как ще изглежда Антъни Маки в ролята в първия тийзър трейлър, предлагащ кадри от сериала. Заедно с него прилагаме и един още по-ранен тийзър, анонсиращ останалите актьори и роли в новия сезон.

Макар и сред героите в тийзъра по-горе да откриваме познати имена от втория роман от поредицата на Морган за Такеши Ковач „Сразени ангели“ („Broken Angels“), не смятаме, че новият сезон ще го следва плътно – най-малкото имаме връзки от първи сезон и завръщащи се образи, които не присъстват (или поне не и по същия начин) във втората книга, като По (изкуствения интелект от хотела). Имаме и по-различна роля на Квелкрист Фалконър (загиналия инструктор и лидер на Емисарите) и връзки с третия роман „Разбудени фурии“ („Woken Furies“) и изцяло нови герои. Принципно лошо няма, предвид, че „Сразени ангели“ не е най-добрата книга за Ковач, но ни се струва че промените няма да допринесат за подобряване на цялостните качества на историята.

Но както и да е, да не спекулираме и да не съдим предварително. Предвид естеството на поредицата има шанс втори сезон на „Altered Carbon“ да е по-добър и стискаме палци да се случи точно това. Вижте и няколко снимки.

ltered-carbon-season-2-20200205 ltered-carbon-season-2-img02-20200205 ltered-carbon-season-2-img03-20200205

В ролите са Антъни Маки, Лела Лорън, Симон Мисик, Джеймс Сейто, Дина Шихаби, Торбен Лайбрехт, Рене Елис Голдсбери, Крис Конър и др.

Премиерата на втори сезон на „Altered Carbon“ е на 27 февруари.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2020-02-05 at 11:15

  И на мен ми хареса първи сезон. Но не съм го сравнявал с нищо, беше ми непознато :)

  Отговор

 • Иван
  2020-02-05 at 11:32

  Едвам догледах първия епизод!

  Отговор

 • Suicidal
  2020-02-05 at 17:19

  Дринка, тука се изложи. Първият сезон е мега, и да , чел съм и книгата. Промените в сериала не са дразнещи, по-скоро са яки. Нямам търпение за втория сезон.

  Отговор

 • stealth
  2020-02-05 at 17:49

  Много ме е яд, как е счупен идейно сериала. Нямам никакво желание за още от същото.
  И не, че нямаше какво да се похвали в първят сезон. Но цялостното усещане, което ми остана след като го изгледах, беше желанието да пусна водата. Да се отече в канала цялата воняща купчинка, която са изградили „творците“.

  Отговор

 • Иван
  2020-02-05 at 19:00

  Супер беше първият сезон. За съжаление този Фалкън не ми вдъхва грам доверие. Да видим

  Отговор

 • X-Force
  2020-02-05 at 19:09

  И аз мисля, че първият сезон беше супер. Имам интерес към втория, но Маки наистина не е човека, който да води такъв сериал. Може и да ни изненада, но се съмнявам…

  Отговор

 • suicidal
  2020-02-28 at 20:00

  За всички, които още не са гледали сезон 2 и се съмняват в избора на Маки за Такеши Ковач….нямате идея колко по-зле е от представите ви. Нищичко не е оставил тоя чернозем от образа от първия сезон. Ужасен негодник. Освен това явно са намалили сериозно бюджета, защото ефектите са като от филмите на Тандем през 90-те. Изобщо е трагедия и пълна загуба на време. Само По е пич, макар и слабоумен в тоя сезон.

  Отговор

  • radi
   2020-02-28 at 22:33

   Бре


  • X-Force
   2020-02-29 at 18:53

   Едвам изгледах 2 епизода от новия сезон и го зарязах. Доста зле е положението…


Коментирайте