Първи поглед към Робърт Патинсън като Батман в „The Batman“ на Мат Рийвс

от на 2020-02-14
 

Време е за първи поглед към новия Батман. Изключително сме доволни, че той не идва под формата на някоя папарашка снимка на Робърт Патинсън от снимачната площадка на „The Batman“, а от самия режисьор на филма Мат Рийвс, който представи кратко видео – камера тест. И друг път сме казвали, че ужасно се радваме, когато официалният поглед към някой герой или филм идва първи и не проумяваме защо студиата продължават да крият подобни неща само за да ни разкажат целия филм в трейлъра.

Но както и да е. Въпросното видео, разпространено от Рийвс във vimeo, разкрива Черния рицар в (почти) целия му блясък – виждаме символа на нагръдника, маската и както я наричат в нета, „glass-cutting jaw“ на Патинсън. А като бонус пък можем да чуем и част от музиката на Майкъл Джакино.

Дори и това да не е финалният вариант на костюма, смятаме, че посоката, в която се цели Рийвс, е ясна и не е изненада, че „The Batman“ ще бъде по-„gritty” и „близък до реалността“, подобно на трилогията на Кристофър Нолан. Що се касае дали на нас ни харесва или не, нека кажем само „до тук добре“ и ще чакаме да видим още. За музиката обаче сме по-категорични – допада ни.

Овен Робърт Патинсън в иконичната роля на Батман, във филма ще видим Зоуи Кравиц като Селина Кайл – Жената Котка, Пол Дейно като Едуард Наштън (известен и като Нигма) – злодея The Riddler (Гатанката / Питанката), Джефри Райт като комисар Джеймс Гордън, Джон Туртуро като Кармайн Фалкон, Анди Съркис като Алфред Пениуърт, Питър Скарсгард като областния прокурор Гил Колсън, Джейми Лоусън като кандидат кмета Бела Реал, а Колин Фарел ще бъде Осуалд Кобълпот, познат като супер злодея Пингвина.

Режисьор на „The Batman“ е Мат Рийвс („Чудовищно”, „Let Me In”, „Зората на планетата на маймуните”), който е и сценарист заедно с Матсън Томлин („Solomon Grundy“, „Little Fish“).

Премиерата на „The Batman“ е насрочена за 25 юни 2021 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2020-02-14 at 13:47

  Oфффф, абе не знам, вече навсякъде се изкоментира приликата с Дердевъл, няма да задълбавам, ама някакси празна ми седи маската. Някакси по – твърда челюст, по – здравеняшка мутра си трябва за Батман. Ако ще го играе стар, уморен и изстрадал, то Патисън не е на нужните години. Иначе нищо против него като актьор, добър е, ама не ми е достатъчно суров за Батман, за Супермен, Фенер, Светкавица е ок.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-02-14 at 14:17

  За визията не съм сигурен, но музиката е топ.

  Отговор

 • X-Force
  2020-02-14 at 16:28

  Трудно е да дадеш мнение от това кратко клипче – единственото, което се вижда е символа на гърдите и главата (донякъде). На мен ми изглежда, че Рийвс се е инспирирал от Arkham игрите, което е супер. Музиката на Джиачино е наркотик и съм сигурен, че ще изпъкне дори повече във филма.

  „The Batman“ ще бъде по-„gritty” и „близък до реалността“, подобно на трилогията на Кристофър Нолан“ – че то има ли досега версия на Батман, която не се доближава до реалнсотта? Всички превъплъщения и костюми са си 1:1 с нещо ,което можеш да видиш утре на някой Comic Con. Аман от изнасилването на думите „dark“, „gritty“ и „realistic“, които се лепват за всяко DC заглавие, но по-малко от половината заслужават подобни определения. Дано тук нещата наистина са такива де – Прилепът го заслужава :)

  Отговор

  • kris pana
   2020-02-14 at 20:55

   Според мен най-доброто, относно Батман си остава филма на Зак Снайдър. Може би донякъде първата част от трилогияна на Нолан, но там оператора прецака нещата при заснемането на бойните сцени.


  • Саймън
   2020-02-14 at 21:18

   Браво бе, хитрец! Просто никва разлика във версиите. Бъртън, Снайдър, Нолан… едни и същи са – все реални и могат да се видят на Комикон. И костюма на Клуни и той е „грити“, същият като горния. И после, кур за такива определения, ама тук пасвали. Просто си коментираме да се намираме на работа.


  • X-Force
   2020-02-14 at 21:57

   kris pana, хАбсолютно съгласен!


  • kris pana
   2020-02-15 at 03:46

   Към Саймън. Ти явно имаш коментар само и единствено за костюма на Батман? Да сравняваш тези 3-ма режисьори е меко казано смешно.


 • radi
  2020-02-14 at 19:40

  Като за първи поглед е добре, Имам добро предчувствие :)

  Отговор

 • Леда Г.
  2020-02-14 at 22:18

  Екстра ми изглежда, музиката наистина е един път и прави цялото нещо адски вълнуващо.

  Отговор

 • Milbo
  2020-02-14 at 23:00

  Това е добър пример за безмислена новина – иначе казано, новина в която няма никакъв смисъл.
  Защото не носи никаква информация….И понеже няма новина – с изсмукани от пръстите коментари за това нищо – се мултиплицира безмислието ….което е неизбежно.

  Ако някой е бил цяла седмица на работа – и няма време да проверява за филми, сериали и тийзър трейлъри указващи към костюма на незнам си коя порена реинкарнация на все същия комиксов герой (98.5% от народонаселеието) – обаче иска да седне и да гледа нещо сносно, нещо което да задържи вниманието му – къде в този сайт може един такъв човек да намери информация за – да кажем ‘филм на месеца’ – или ‘сериал на седмицата’ – или нещо подобно –
  Специално отделих 5 минути време – и понеже нали стрийминга бил все по-голяма част от живота ни – в 9 от първите 10 новини в секцията Сериали пише за некви трейлъри за неща, които предстоят – на 4-тата новина очите ти са кръстосани …Кой нормален човек може да го следи това ?

  Няма някакъв вид подсказване – като за по-широка, любопитна, да не кажа интелигентна публика – какво да отиде де гледа законно ей тази вечер – ‘неска – петък !
  Аз си намерих – на едно друго място – след 3 минути прекарани на това друго място – ама какво да правят другите, които не се сещат къде да погледнат – и са попаднали случайно тук – и търсят нещо за което да се захванат ?

  Отговор

  • kris pana
   2020-02-15 at 03:51

   Милбо. За доста неща си прав. Но това не пречи да помислим за старите версии. Защо само най-новото и актуално е и най-важно? Не . Просто казвам, че има стар филм, отпреди 4 години, който е най-реалистик, спрямо всички останали вариации.


  • Sir Stevancho
   2020-02-15 at 21:50

   “Филм на месеца” и “Сериал на месеца” са търсени от всеки интелигентен човек, абсолютно потвърждавам. Дори бих посъветвал Операцията към подобни секции да дава и директно препратки към “Книга на десетилетието” и “Ресторант на годината”. Работя от понеделник до неделя, нямам време да следя всякакви тъпотии и измислени новини в сайт за кино – искам като вляза тук директно да мога да си цъкна секция “Интелигентен”, избирам месец и дата и да си ми пише – гледай това, чети това и яж там.


  • Milbo
   2020-02-16 at 06:43

   Няма пък да слагам линкове и т.н. към арт кино седмичници и т.н. на други езици – в които хората, които се занимават със съответното кино или мрежа кина или сайтове за кино – всяка седмица застават със своята лична препоръка – какво и защо да гледат хората…С няколко думи на прост език в най-добрия смисъл на думата …В хронологичен ред – така, че като му остане време на човек месец октомври – да види кой кво е казал за месец август, че става …

   Това е позиция – и тя по никакъв начин няма да направи никого по-малко интелигентен – защото всеки пак има избор … и малко повече информация….
   Едното не противоречи на второто и то не противоречи на третото – всичките могат да си вървят ръка за ръка …
   В типично български стил – ние се гнусим от собственото си произведение …
   Гнус ни е да се погледнем в огледалото –
   Кой има отговорност за ужаса на коментарите на този сайт – ако не самите ние ?


 • imenno
  2020-02-25 at 21:56

  S P O i L E R s :
  On The Set ‘The Batman’ 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=P-hkVOP48Gg
  = клип4е, но най-вече СНИМКИ на Прилепа на дневна светлина.

  Отговор

  • imenno
   2020-03-05 at 02:59

   …& на Патмобила се появиха снимки.
   :Доста ще е трудно да не изтича инфо
   и/или е предумишлено за корекции?!


 • садо-мазо с лачен костюм
  2020-02-29 at 19:30

  Патисън винаги ми е приличал на гей, или на някакъв тинейджърски идол. Има същото мъжкарско излъчване колкото един Джъстин Бийбър. Евала на този/тази, която е правил каста за филма.

  Отговор

 • Илиян Рудов
  2021-01-17 at 14:36

  ОТ КОГА РЕШИХА,ЧЕ ГОРДЪН ТРЯБВА ДА Е ЧЕРЕН.УЖАССССС

  Отговор

Коментирайте