Кристоф Ганс подготвя нови адаптации по „Silent Hill“ и „Fatal Frame“

 

Кристоф Ганс е име, което не бяхме чували от много време. Французинът си спечели слава и фенове през деветдесетте години на миналия век с пълнометражния си дебют „Плачещият Фрийман”, а няколко години по-късно представи и чудесния „Братството на вълците”. През 2006 година той зарадва феновете на хорър играта „Silent Hill” с прекрасна адаптация, която мнозина смятат за една от най-добрите адаптации по игри въобще.

За съжаление Ганс не е от най-активните режисьори и през последните 14 години има само още един филм – своя версия на популярната приказка за красавицата и звяра. Явно човекът е решил, че е време да се върне към светлината на прожекторите и предстоящите му планове вече циркулират из интернет пространството.

Ето какво е споделил той по време на интервю за френския уебсайт Allocine:

Имам два проекта за хорър филми с продуцента Виктор Хадида. Работя по адаптация на видео играта „Project Zero”, която излиза под името „Fatal Frame” в Щатите. Филмът ще се развива в Япония. Не ми се иска да разваля прекрасната атмосфера, която тази игра има, като я прехвърля в Америка или Европа. Също така работим и по адаптация на „Silent Hill”. Мисля, че е време за нов филм, който да разказва за малък американски град, опустошен от пуритани.

Режисьорът си спомня с добро времето, през което е работил по филма от 2006 година и твърди, че студиото му е позволило пълна свобода, за да направи това, което е искал. Надяваме се и сега да има този късмет.

Що се отнася до „Fatal Frame”, това няма да е първият опит, който използва идеята. През 2014 година японците издадоха тяхна версия, която не може да се похвали с кой знае колко запомнящо се представяне.

Разбира се, тези планове все още са на ниво много ранна подготовка и дори не е напълно сигурно дали Кристоф Ганс ще успее да реализира който и да е от тях. В момента той работи по приключенския екшън „Corto Maltese” и най-вероятно ще мине време преди да се започне реална работа по тези филми. Все пак стискаме палци да ги видим реализирани. Страшно много харесваме филмите на Ганс, както и адаптацията му по „Silent Hill” и сме сигурни, че ще свърши прекрасна работа.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2020-02-04 at 11:54

  Значи до 3 години може да видим един от двата. Втората част на SH не беше толкова добра, си спомням

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-02-04 at 12:48

  „Silent Hill“ не само е най-добрият филм по компютърна игра, но може би е и единственият наистина добър филм по компютърна игра :)

  Отговор

  • Silentium
   2020-02-04 at 15:34

   Догледа ми се сега :Д


  • UZUMAKI
   2020-02-04 at 16:17

   Това е от тия филми, дето на мен винаги ми се гледат :)


  • X-Force
   2020-02-04 at 17:16

   Напълно подкрепям! Първият филм е култ отвсякъде!


  • radi
   2020-02-05 at 02:35

   По принцип съм забелязал, че филм по игра и игра по филм се провалят в 80% от случаите


 • Hawks
  2020-02-04 at 18:52

  Corto Maltese не го ли обявиха за спрян, след смъртта на един от продуцентите? Иначе него специално го чаках с мнооого голям интерес !

  Отговор

  • Silentium
   2020-02-04 at 23:27

   Мда, май си прав. Много малко информация има, но изглежда е спрян на този етап. Но то нищо не се знае… щом още седи и в имдб, сигурно има надежда да разрешат легалните проблеми :)


Коментирайте