Колин Фарел и Брендън Глийсън в „The Banshees of Inisheer” на Мартин Макдона

от на 2020-02-19
 

Каквито и аргументи да извадят „поддръжниците на лявата политика“ зад океана срещу Оскаровия „Три билборда извън града“ на страхотния Мартин Макдона, истината остава непроменена – филмът е истинско бижу и наслада за всеки уважаващ себе си киноман. Макдона обаче има и по-голяма „перла в короната си (от три заглавия)“ и това е режисьорският му дебют „В Брюж”. Няма да обясняваме защо филмът е страхотен (ако сте го гледали, знаете), само ще ви кажем, че ако не сте го гледали, зарязвайте каквото правите и поправете тази грешка.

Започваме по този начин, за да ви съобщим повече от прекрасната новина, че три години след „Три билборда извън града“, Мартин Макдона най-накрая е готов да започне работа по нов проект, който ще го събере с актьорите от „В БрюжБрендън Глийсън и Колин Фарел. Според информацията филмът е озаглавен „The Banshees of Inisheer” и разказва за живота на двама дългогодишни приятели, които живеят на усамотен остров в Ирландия. Техните отношения се обръщат с главата надолу, когато вследствие на безизходно положение единият от тях рязко прекратява взаимоотношенията им, което води до тревожни последици и за двамата.

The Banshees of Inisheer” е една от ранните пиеси, които Мартин Макдона написва, но така и не продуцира. През 2006 година в New Yorker Макдона споделя, че девет месеца след като напуска работата си в Министерството на търговията и промишлеността през 1994 г., той пише седем пиеси, които впоследствие поставя на сцена и които му донасят успех и слава. Само една от тези пиеси не е поставена на сцена и това е „The Banshees of Inisheer”. По онова време Макдона споделя, че „тя не е добра“, но ние се обзалагаме, че от нея ще излезе повече от отличен филм, най-малкото от класата на   „Седемте психопата”, който, макар и да е най-слабият в кариерата му, пак е ужасно приличен и развлекателен.

Очаква се снимките на филма да започнат тази година, а премиера да бъде през 2021. Може да се обзаложите, че ще следим развитието на проекта отблизо.

коментари
 
Отговорете »

 
 • rodd1ck
  2020-02-19 at 19:53

  Изглежда не съм уважащ себе си киноман, защото едва не излязох от залата на „3-те билборда“.. :(
  Даже Франсис Макдормънд, която харесвах допреди тоя филм, почна да ме дразни.

  Отговор

  • Dredd
   2020-02-19 at 20:13

   Невъзможно! Но пък при мен не сработва нито един филм с Isabelle Huppert 😀


 • UZUMAKI
  2020-02-20 at 12:30

  Макдона е любов бе.

  Отговор

Коментирайте