Неотдавна ви споменахме, че Дон Мансини работи по сериал за култовата хорър поредица „Детска игра“ („Child’s Play“). Днес, благодарение на колегите от Deadline, най-после можем да споделим нова информация по развитието на проекта.

Syfy дадоха зелена светлина на въпросния сериал, който е озаглавен просто „Chucky” („Чъки“) и ще продължи историята на куклата убиец от седмия филм в поредицата, напълно игнорирайки наскоро излезлия римейк, за който също ви държахме в течение. Официалният синопсис гласи следното:

В новия телевизионен сериал „Чъки“, куклата се озовава на гаражна разпродажба в спокоен американски квартал. Появата ѝ бързо внася хаос, предизвиквайки поредица от ужасни убийства, разобличаващи  тайните и лицемерието на живущите. Междувременно пристигането на стари врагове и приятели от миналото на Чъки заплашват да разобличат истината зад убийствата, както и предисторията на обсебилият куклата демон и това как той се е превърнал от обикновено дете във всеизвестен масов убиец.

В допълнение е потвърдено, че Дон Мансини ще режисира първият епизод. Ето какво казва той по повода:

Шоуто ще бъде свежо продължение на поредицата, позволявайки ни да изследваме подробно героя на Чъки и да разкажем миналото му, което може да се случи само чрез телевизионен формат. Ще останем верни на оригиналната визия, която тероризира аудиторията вече над три десетилетия.

За разлика от римейка, който бе забравен от екипа ни, в момента, в който започнаха да текат надписите, тук имаме повод за радост и с удоволствие бихме обърнали внимание на сериала, най-вече защото Мансини е намесен. Харесва ни идеята и подхода и се надяваме на десетина стегнати откъм история и насилие епизоди, които да продължат историята на куклата-убиец подобаващо.

Chucky” („Чъки“) ще е продуциран от Universal Content Productions и идва от създателят Дон Мансини и продуцентите Дейвид Киршнър и Ник Антоска. Мансини ще напише сценария на всички епизоди, ще режисира първия и ще служи като основен шоурънър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *