Първи тийзър трейлър на „Morbius“ с Джаред Лето

 

От известно време насам знаем, че Sony имат намерение да направят собствена „Спайдър-мен вселена“ и докато студиото работи усилено по „Венъм 2“ и все още неозаглавеният трети филм за Паяка, днес имаме възможност да видим първи кадри от друг интересен проект – „Morbius“ („Морбиъс”).

Сигурно доста от вас се чешат по главите, чудейки се кой пък е този супер-герой? Отговорът се състои в няколко части: Героят се появява за пръв път в брой 101 на „The Amazing Spider-Man” през октомври, 1971 година, където д-р Майкъл Морбиъс е биохимик, който се опитва да се излекува от рядка болест на кръвта. В процеса на търсене на лек Морбиъс претърпява инцидент и се превръща във вампир и един от най-популярните злодеи на Спайдър-мен. В моментите, в които успява да овладее жаждата си за кръв, Морбиъс е по-скоро анти-герой и в много случаи е помагал на Спайди да хване други, по-опасни злодеи.

Кадър от алтернативния край на „Блейд“, където за пръв път виждаме Морбиъс

Кадър от алтернативния край на „Блейд“, където за пръв път виждаме Морбиъс

Друг важен акцент към героя е, че опити за интродукцията му на големия екран датират още през далечната 1998 година в първия „Блейд“, където в алтернативен край на филма героят на Уесли Снайпс вижда човешки силует на далечен покрив, загатвайки за бъдещ двубой помежду им. Идея, която така и не се осъществява в бъдещите филми за Блейд и оттогава до днес е имало доста опити за правене на филм за Морбиъс. Няма да ви натоварваме с повече информация, но сметнахме, че е важно да се запознаете с героя и връзката му със Спайдър-мен, преди да гледате трейлъра. И като говорим за клипа – вижте за какво става въпрос и после ще коментираме.

Изглежда прилично като за първи трейлър. Все още се опитваме да забравим интерпретацията на Жокера на Джаред Лето и изглежда тук той е подбрал по-добра за него роля. Визуално нещата са 1:1 с „Венъм“ и изглежда за пореден път Sony нямат намерение да навлязат в R-rated територия, която героите изискват. Въпреки това виждаме интересни кадри с трансформацията на героя и уменията му (очеизваден реверанс към Nightcrawler от „Х-Мен“) и доста добри протези във финалния кадър, които превръщат Лето в достоверно пресъздаване на героя спрямо комикса. Ще изчакаме да видим следващ трейлър преди да раздаваме присъди понеже това се води тийзър и нямаме идея нито какви злодеи ще има, нито каква е основната идея на филма, освен да ни запознае с героя.

Няколко интересни откъса, които може да видите долу наблягат на това, че Морбиъс технически е част от Киновселената на Марвел (MCU) – в единия виждаме графит на Спайдър-мен с надписа „убиец“ на него, което е директна връзка с финала на „Далеч от дома“, докато във финалния кадър от трейлъра виждаме отново Майкъл Кийтън в ролята на Ейдриън Тумбс / Лешояда от „Завръщане у дома“. Това автоматично повдига и въпроса дали Sony наистина целят да изправят Спайди срещу Злокобната Шесторка от комиксите? Доста силни препратки, които накараха и интернет пространството да изригне в спекулации дали филмът наистина ще е интегрален за MCU или връзките са по-скоро намигвания към публиката. Екипът ни залага на първия вариант, но тепърва предстои да видим филма и ще разберем.

Morbius“ („Морбиъс”) е режисиран от Даниел Еспиноса („Safe House”, „Life”), а в главните роли ще видим Джаред Лето, Мат Смит, Джаред Харис и Адрия Арьона. Премиерата на филма е насрочена за 31 юли, 2020 година.

morbius-img02-20200112 morbius-michael-keaton-vulture

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2020-01-14 at 11:56

  „Изглежда прилично като за първи трейлър. Все още се опитваме да забравим интерпретацията на Жокера на Джаред Лето и изглежда тук той е подбрал по-добра за него роля“ … баш това си мисля и аз.

  Иначе ненужен филм, който ще гледам просто щото съм фен на жанра, дано ме изненадат приятно, дано развият хубава вселена, ама съм умерен песимист.

  Отговор

  • Борето126
   2020-01-21 at 12:24

   Кво е виновен Лето за Жокера? Нали той изпълнява това, което режисьора му каже. Едва ли има вина за татусите и гейското облекло.


  • X-Force
   2020-01-21 at 16:01

   И двамата са за бой 😀


 • FW190
  2020-01-14 at 12:10

  Който се чуди кой е Морбиъс значи не е гледал великата наимация за паяка……там се включи и Блейд и бяха мн яки епизоди.

  Отговор

  • X-Force
   2020-01-14 at 17:12

   Абсолютно съгласен! Точно тези епизоди с него, Блейд и особено като му пораснаха още 2 чифта ръце са най-добрите епизоди. :)


 • UZUMAKI
  2020-01-14 at 12:36

  Има вид на генерична сиджиай тъпотия тип „Венъм“. Очаквано.

  Отговор

 • Драго
  2020-01-14 at 13:28

  Според някои ютубъри новия договор между Сони и Марвел за Спайдърмен е за два филма – един отделен за супергероя и още един общ от MCU. Но според новия договор Сони ще могат да използват Спайдърмен в собствената си вселена. Та тези части от тийзъра май подсказват за точно това – Спайдърмен ще бъде използван и в киновселената на Сони.

  https://www.youtube.com/watch?v=Z1rCqUdzzkk

  Отговор

  • X-Force
   2020-01-14 at 17:13

   Сони ПРИТЕЖАВАТ правата над Спайди – няма никакви договори, които да им забраняват ползването му където и да е.


  • Драго
   2020-01-14 at 17:22

   Да, Сони притежават правата, но досега, откакто е използван в MCU първите не са се възползвали от правата си. И може би има нещо общо с предишния договор, който доведе до срива във взаимоотношенията между двете фирми. При новия дотовор Сони ще могат напълно да се възползват от правата си и да изпозват Спайдърмен в своята вселена, дори през времетраенето на контракта му с MCU.


  • X-Force
   2020-01-14 at 17:46

   Трябва да си или много наивен или много глупав да си мислиш, че Сони ще подпишат договор, в който ще им се забрани да ползват златната кокошка където и когато си поискат. Това е финансово самоубийство за една компания от техния ранг. Единствената причина, поради която Сони не са направили нищо с героя, докато той е в MCU е чиста учтивост и разбиране с Марвъл да не объркват зрителите – това е. В момента, в който договора с Марвъл изтече ти гарантирам, че ще гледаме Паяка да се изправя срещу Венъм, Морбиъс и който друг злодей развият дотогава.


  • Драго
   2020-01-14 at 18:36

   О, да, когато става въпрос за млрд. долари компания от сорта на Сони не използва златната си кокошка само от учтивост! Тук наистина ме разсмя! Ха-ха-ха! Има някой наивен и глупав, но това си ти! Старият договор за Спайдърмен беше – Сони поемат цялата сума за направата на филма (става въпрос за отделен филм за героя) и след това получават 95% от приходите, а за Марвел остават 5%. Спайдърмен се водеше част от MCU, но не можеше да бъде използван в друга киновселена. И това е нормално. Когато някоя фирма даде под наем правата на дадена творба – селиал или филм, то не може да използва същите за свои цели, докато трае договора за наем. WB бяха взели от Нетфликс няколко стотин милиона долара за Приятели, за да може стрийминг гиганта да показва сериала в мрежата си. И това не е отделен пример. Доста компании процедират по този начин. Когато е дадена сума за наем за дадена творба, тогава само този, който е дал сумата може да използа същата. А случаят със Спайдърмен си е договор за наем, който облагодетелства и двете фирми!


  • X-Force
   2020-01-14 at 18:58

   Не ми обяснявай неща, за които съм писал подробно новини на сайта. Вместо това ми кажи КЪДЕ точно прочете, че според договора с Марвъл, Сони не може да ползва героя в техни филми? Искам да ми дадеш линк и да докажеш, че това, което казваш е истина.


  • Драго
   2020-01-14 at 19:16

   Мога да ти дам линк към ютуб видео, но ти ще решиш, че не е меродавно.
   В интерес на истината никой от нас не е присъствал на подписването на предишния договор. Но факт е, че Сони не са изполвали Спайдърмен за лайв екшън филм през това време. А след подписването на новия договор Файги казва, че Спайдърмен е единственият супергерой, който ще преминава през няколко киновселени. Това негово изказване може лесно да се намери. Та новото споразумение, след като от Марвел клекнаха(първоначално искаха 50% и настъпи срив меду двете фирми), за да оставят Спайдърмен в MCU, между двете фирми гласи: Марвел участват с 25% за направата на отделен филм за героя, а след това получават и 25% от приходите. Получават и мърчендайзинга. Договорът е за два филма – един отделен за героя и един общ филм с други герои, като част от MCU. А Сони ще могат да използат Спайдърмен в собствената си киновселена през времетраенето на договора им с Марвел.


  • KokoDjBro12
   2020-01-14 at 19:16

   Тука X-Force е прав пък и това което казваш е нелогично.Наистина дай линк на това което си прочел за техния договор да видим наистина дали е така.


  • X-Force
   2020-01-14 at 19:59

   Значи до преди малко обясняваше как Сони НЕ МОГАТ да ползват Спайдър-мен в тяхната киновселена докато имат договор с Марвъл, а сега изведнъж казваш обратното:

   „А Сони ще могат да използат Спайдърмен в собствената си киновселена през времетраенето на договора им с Марвел.“

   Щял да ми дава да гледам клипче на ютубър, за да докаже правотата си – да гледам как някой лалар като теб ми обяснява ала-бала-портокала при положение, че нито той, нито ти, нито аз сме присъствали на подписването на тия договори. Отделно не спираш да блещиш едни и същи неща за цифрите, които както вече казах – всички знаем.

   Та, не стига, че доказваш за 2598432 път, че си мега зле и не знаеш какво пишеш, ами и на всичкото отгоре не можеш да докажеш твърденията си. За не-знам-си-кой път ти казвам – спри си интернета! Правиш излишен трафик в кибер-пространството с тъпотиите си!


  • Драго
   2020-01-14 at 20:12

   Глей, ся, ти тъп ли си?! Още веднъж ще го напиша като за малоумни! При предишният договор Сони не можеха да използват Спайдърмен. При новият контракт вече могат да го използват в собствената си киновселена.
   Ето ти и клип! Ако не ти е достатъчен, тогава не мога да ти помогна!

   https://www.youtube.com/watch?v=T5HkzYVIvKY


  • Драго
   2020-01-14 at 20:20

   Изглежда IQ-то ти е твърде ниско, за да схванеш написаното в предишните ми коментари, така че се отказвам да те убеждавам.


  • Ivcho
   2020-01-14 at 22:29

   Паяка е собственост на Сони. И ако Сони решат че той повече няма да е част от MCU Марвел и нищо не могат да направят. Освен ако не решат да си връщат правата което със сигурност ще им струва милиарди.
   Да пописали са някакви диговори но само за финансирането на бъдещите филми и съответно разпределението на печалбата. Но пак казвам Сони решават къде и кога ще скача паяка. За момента освен в техните филми ги устройва да скача и в MCU.


 • Dredd
  2020-01-14 at 16:03

  Почти интересно .. Напълно интересно, ако и Adria Arjona заголи зъби 🦇

  Отговор

Коментирайте