Първи поглед към Октавия Спенсър като Мадам Си Джей Уокър в „Self Made“

от на 2020-01-03
 

Предприемач, филантроп, политически активист, борец за социална справедливост – тези определения са за една специална жена в американската история, афро-американката Сара Брийдлов, позната като Мадам Си Джей Уокър. Тя е смятана за най-богатата бизнесдама от афроамерикански произход и най-богатата жена със собствен бизнес по времето, когато приключва земният й път – 1919 година. Източник на нейното благосъстояние са козметика и продукти за поддържане на косата на чернокожите жени. През годините тя предоставя финансова подкрепа на много организации и различни каузи, става покровител на изкуствата, а имението й в Ню Йорк се превръща в място, където често се събират социални и политически активисти на афро-американската общност…

Тези исторически факти бяха нужни като увод за информацията, свързана с поредния проект за оригинална продукция на Netflix – платформата смята да реализира „Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker” във формат на мини-поредица от четири части.

Важно е и кой ще поеме главната роля в тази амбициозна продукция – това е носителката на „Оскар” Октавия Спенсър. Тя, заедно с прочутия професионален баскетболист Леброн Джеймс, е продуцент на поредицата, която има амбицията да представи удивителния и буквално революционен път, който извървява мадам Уокър. Първите официални снимки от продукцията вече са в мрежата – ето как е изглеждал живота на милионерите преди век:

self-made-octavia-spencer self-made-octavia-spencer-blair-underwood self-made-octavia-spencer-04 self-made-cast self-made-octavia-spencer-03

Винаги ни е любопитно да наблюдаваме старанието, с което се пресъздават различни епохи и интригуващи персонажи, които са сторили нещо значимо за историята, а мадам Уокър безспорно е важна фигура в развитието на американското общество. Освен Октавия Спенсър, в актьорския екип са още Блеър Ъндъруд в ролята на третия съпруг – Чарлз Джоузеф Уокър, Тифани Хадиш в ролята на единствената дъщеря на Уокър, от нейния първи брак, Кармен Еджого като бизнес-конкурентка на мадам Уокър, Гарет Морис в ролята на тъст, Кевин Карол в ролята на неин адвокат, а Бил Белами – като неин братовчед.

В основата на сценария е книга, написана от пра-пра-пра внучката на дамата-милионер, „шоурънъри” на проекта са Ели Джонсън („Bosch”) и Джанин Шърман Барои („Claws”), а режисьорски отговорности ще поемат Каси Лемънс („Harriet”) и ДеМейн Дейвис („Queen Sugar”).

Премиерата на „Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker” по Netflix се очаква на 20 март 2020 година.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте